Matey István díja

2021.11.11. 16:38

Rangos elismerést kapott kollégánk

Országos szakmai díjban részesült Matey István, a Napló munkatársa.

Fotó: Nagy Bogi

Egy kép többet mond ezer szónál. Találóan kezdte ünnepi beszédét Paplanos Péter, a Mediaworks innovációs igazgatója, amikor csütörtökön a cég budapesti székházában köszöntőt mondott az immár harmadik alkalommal megrendezett fotópályázat díjátadóján.

Paplanos Péter | Fotó: Nagy Bogi

Szabó László, a vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy idén pályáztak a legtöbben, huszonhat szerkesztőség hatvannégy fotósa jelentkezett. A zsűrinek több mint ezerhétszáz pályaműből kellett választania, sok művészi értékű alkotás érkezett be, a nyertes pályázatok pedig mind egy-egy külön történetet mesélnek el.

Szabó László | Fotó: Nagy Bogi

Matey István mindjárt két kategóriában is díjat kapott.

Az ítészek véleménye szerint az első helyet érdemelte ki alkotása sport zsáner kategóriában, míg művészet, humor, bulvár és zsáner kategóriában beküldött munkája a képzeletbeli dobogó harmadik helyére emelte.

Balról: Balogh László Pulitzer-díjas fotóriporter, Paplanos Péter, Matey István és Szabó László | Fotó: Nagy Bogi

Matey István a közelmúltban letette a fényképezőgépet, vele évtizedes fotóriporteri tevékenységét, helyette szerkesztőként erősíti a Hajdú-bihari Napló csapatát. Az ünnepség után kérdésünkre úgy fogalmazott: vegyes érzelmekkel, bár jóleső érzéssel fogadta az elismerést, mivel fotós pályafutását, ha nem is örökre, de jó időre félretette a felelősségteljesebb beosztásért. Nem marad azonban modell nélkül az elismert fényképész, édesapaként és családfőként ugyanis sok kattintani való vár még rá a következő évtizedekben.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában