A műfaj éltetője

2021.07.14. 13:46

Dankó Pista Életműdíjat kapott a balmazújvárosi nótaénekes

Nádasdi László úgy véli, a nóta nem ismer határokat, bárhol járjunk is, összeköt bennünket.

Nádasdi László (balról) Éliás Tibortól vette át a díjat | Fotó: Nádasdi László-archív

Dankó Pista-életműdíjban részesült Nádasdi László nótaénekes, akinek tehetségét nemcsak lakóhelyén, Balmazújvárosban ismerik el, hanem az ország több pontján is. Korábban már beszámoltunk az énekes munkásságáról, illetve megosztotta a Naplóval az idei terveit is, ám a díjra – melyet évekkel ezelőtt Éliás Tibor operaénekes, a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke alapított – ő maga sem számított. Az operaénekes fő célkitűzései közé tartozik, hogy egyre inkább elismerjék hazánkban a magyar nótát. Egyébként az előadóművész nevéhez köthetjük az Operett Életműdíjat, illetve az említett Dankó Pista Életműdíjat egyaránt, melyet minden évben azok vehetnek át, akik munkájukkal népszerűsítik, életben tartják a zenei műfajt. – Megtisztelő és egyben felemelő érzés volt a napokban Budapesten, a Duna Palotában átvenni a díjat, ugyanis ez igazán rangos szakmai elismerés, amelyre bizonyára sok szakmabeli vágyik – fogalmazott Nádasdi László.

Nádasdi László (balról) Éliás Tibortól vette át a díjat |
Fotó: Nádasdi László-archív

Nézők százai előtt

– Óriási élmény volt újra találkozni azokkal az emberekkel, akikkel a koronavírus-járvány miatt már régóta nem tudtunk személyesen beszélgetni. Külön öröm volt számomra, hogy Éliás Tibortól, a sokak által nagyra tartott elnöktől – csaknem háromszáz néző előtt – vehettem át a plakettet. Az ország minden tájáról érkeztek kitüntetettek, ami csak azt bizonyítja, hogy a magyar nóta nem ismer határokat, bárhol járjunk is a nagyvilágban, ez mindenképpen összeköt bennünket – mondta.

Majd megjegyezte, nagyon sok helyre hívták a 2021-es szezonban, a hétvégén is utazik a Dunántúlra, de megyénkben szintén fogjuk látni többször a színpadon.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában