fotókkal

2021.06.02. 15:51

Szabadtéri piknikkel zár évadot a Vojtina, de ezzel még nem búcsúznak el a nyárra

Itt a vége, kezdődjön! címmel több nyári produkcióval és új bábos fesztivállal jelentkezik a Vojtina Bábszínház.

Fotó: Kiss Annamarie

A Nagytemplom mögötti emlékkertbe várja a családokat Debrecen bábszínháza június 13-án délelőtt, hogy színes programokkal, játékkal és nevetéssel búcsúzzanak el közösen a társulat kihívásokkal teli online évadától. A záróünnepről, a bábszínház nyári programjáról és az augusztus végén kezdődő első debreceni bábostalálkozóról szerdán Puskás István alpolgármester, Asbóth Anikó igazgató, valamint Láposi Terka, a játszószínház művészeti vezetője mondta el a legfontosabb tudnivalókat. Puskás István hangsúlyozta: a Vojtina társulata a pandémia okozta zártság időszakában is folyamatosan biztosítani tudta, hogy közönsége ne maradjon élmények nélkül.

„Minden jó, ha a vége jó. Nehezen kezdtünk, és mosolyogva végeztünk”

– utalt a politikus a Vojtina gyermeknapi programjára, mely hosszú idő után a személyes találkozásra is lehetőséget adott.

Három napig, a belvárosban

Asbóth Anikó az évadzáró napról elmondta: idén biztonsági okokból elsősorban olyan játékos programokkal készülnek, melyek a testi kontaktus helyett a távolságtartással is megvalósítóak, emellett háromszáz vendékben maximalizálják az évadzáró mulatság létszámát az Emlékkertben. Hagyományosan gólyalábasokkal kezdődik a nap, de lesz vásári játék, meglepetés táncos produkció és kézműves foglalkozás is.

„Nagy, szabadtéri pikniket tervezünk, így mindenki hozzon magával plédet és elemózsiát”

– jegyezte meg. A bábszínház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy védettségi igazolvány nem kell, csak akkor, ha az eső miatt a bábszínházban tartják meg az évadzáró délelőttöt. Hozzáfűzte: nem tűnik el a társulat a debreceniek elől az évadzáró utáni hétvégén sem, ugyanis a Kultúr- Fröccs elnevezésű városi programsorozat részeként három napon át szórakoztatják majd a járókelőket a Dósa nádor téren eddig sosem látott mesékkel és gólyalábasokkal, cirkuszi mutatványokkal.

Jubileummal, fesztivállal

– Harmincéves a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, és tízéves a kapcsolatunk – ezt már Láposi Terka mondta, utalva a szervezet és társulat évtizede tartós szoros kapcsolatára. Ezt az évfordulót Papp László polgármester védnökségével a társulat szintén az Emlékkertben, június 19-én ünnepli meg az alapítvánnyal, Gyöngyeink címmel. A júniusi előadások utolsó két előadása a Múzeumok éjszakájának részeként a Modemben és a Dér téren tekinthető majd meg.

Augusztus utolsó hétvégéjén tér vissza a kulisszák mögül a bábszínház: elindul a Vitéz László Fesztivál.

Erről Láposi Terka elmondta: a vásári bábosok találkozóján a Kemény Henrik-hagyatékhoz méltó interaktív múzeum is megnyílik majd a nagyközönség előtt.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában