Koronavírus

2020.05.18. 18:36

Ösztöndíjpályázattal segítik a debreceni művészeket

Művészeti ösztöndíjpályázatot hirdet a Debrecen Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma a városi önkormányzat megbízásából.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A pályázat célja, hogy segítséget nyújtsanak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került debreceni művészeknek. A benyújtás határideje 2020. június 19., a pályázatok elbírálása folyamatos – tájékoztatott közleményében Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat.

A kiírás szerint két típusú ösztöndíjat célozhatnak meg a debreceni művészek.

Ösztöndíj Önfoglalkoztató Művészeknek

A pályázaton korhatár-megjelölés nélkül indulhatnak olyan debreceni előadóművészek, alkotóművészek, akiknek a veszélyhelyzet következtében fellépéseik, rendezvényeik maradtak el, így anyagilag nehéz helyzetbe kerültek. Az ösztöndíj felhasználásáról 2021. január 15-ig szöveges beszámolót kell benyújtani a Debrecen Kultúrájáért Alapítványhoz, és az ösztöndíjat elnyert pályázónak vállalnia kell, hogy a nyár vagy ősz folyamán megrendezett debreceni kulturális eseményen közreműködik, vagy akár közvetett módon jelen lesz a város kulturális életében.

Zenei Ösztöndíj Fiataloknak

A helyi tehetséges, fiatal, amatőr zenészek támogatására létrejött egy olyan ösztöndíj, amely a jelenlegi helyzetben kedvező feltételeket teremt a felkészülésükhöz. Az ösztöndíj zenei tevékenységre fordítható. Pályázni egy zenei művel lehet, amelyről egy 2019. január 1-től nem régebbi, nyilvános helyszínen rögzített felvételt kell benyújtani helyszínmegjelöléssel. Emellett fontos, hogy a beküldött zenei alkotás felvétele jó minőségű és az abban elhangzott dal egyedi alkotás legyen.

Fontos szempont emellett a dalok, zenei alkotások száma, minősége, egyedisége, ehhez legalább egy mű bemutatása (a pályázati adatlapon fel kell tüntetni a digitális zenei platform linkjét, ahol az alkotás elérhető). Korhatár: 35 év.

Az ösztöndíj felhasználásáról 2021. január 15-ig szöveges beszámolót kell benyújtani a Debrecen Kultúrájáért Alapítványhoz. A nyertes pályázók aktív részvételére számítanak Debrecen kulturális és zenei életében, akár online formában is.

A pályázati kiírás 2020. május 18-tól letölthető a város honlapjáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában