ápolták a hagyományt

2020.03.09. 09:24

Románul olvastak fel meserészleteket

A Mezősason működő Román Nemzetiségi Önkormányzat a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megtartotta a nemzetiségi napot.

Fotó: Mezősasi Önkormányzat

Ilyenkor a mezősasi román kisebbség tagjai összegyűlnek egy jóízű beszélgetésre egy kis falatozás mellett. Megemlékeztek Ion Creangă román mesemondóról, akinek a születésnapja március elsején volt. Azt is elhatározták, hogy ezután mindig ehhez a naphoz kapcsolódóan tartják a nemzetiségi napot.

A baráti találkozó másik eseménye az ikonkiállítás volt. Az ikonokat a Furtán tanuló gyerekek készítettek. A képek igen nagy sikert arattak. Az ikonokról Bihari Csaba, a román nemzetiségi kisebbség elnöke tartott rövid ismertetést. Ion Creangă írót pedig Brezovszki András nemzetiségi képviselő méltatta. A mesemondó műveiből román nyelven olvastak fel részleteket. A nemzetiségi nap rendezvényén Mezősas polgármestere, Somi László is ott volt.

VJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában