hírmorzsák

2020.02.03. 21:50

Programokból nincs hiány Nyíracsádon

A településen mindenki megtalálhatja a számára legjobb időtöltést.

Gyalogos zarándoklat

Február 7-én a nyírségi település hívei is részt vesznek azon az emlékzarándoklaton, melyet Barna Tibor vezetésével indítanak a Máriapócsi kegykép hazatérésének tizenegyedik évfordulója alkalmából. A gyalogos emlékzarándoklat hajnali fél ötkor indul Hajdúdorogról, a bazilikából.

Családi farsang

Február 8-án farsangi mulatságra várják a gyerekeket és a szülőket is a település görögkatolikus közösségi szolgáltató házába. A népszerű rendezvény a sokéves hagyományhoz híven délután két órakor kezdődik. A szervezők bíznak benne, hogy idén is sok apróság ölt majd magára jelmezt.

Gyertyát szenteltek

Február 2-án, gyertyaszentelő boldogasszony ünnepén szent liturgiával indult a nap a nyírségi település görögkatolikus templomában. Az első misén Tatai Zoltán, majd a következő liturgián Tóth Elek parókus atya hirdette Isten igéjét, és szentelte meg a hívek által elhozott gyertyákat is. A szent liturgia miroválással zárult.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában