sokszínű csapat

2019.12.06. 18:14

Első koncertjét adja pénteken a New Finger a cívisvárosban

Nagyon várjuk a pénteki közös koncertet a Rögtön Jövökkel a Kaptár Klubban, mivel sosem jártunk még Debrecenben a zenekarral és örülünk, hogy itt is megmutathatjuk zenénket, sőt, ez lesz az új lemezünk megjelenése utáni legelső fellépésünk – mondta el a Naplónak Bolyki Marci, a zenekar egyik énekese.

Fotó: New Finger

Színes repertoár

A New Finger egy budapesti pop-rock banda, melyet gimnazista korukban alapítottak.

Azóta a fővárosban és környékén koncerteznek, eleinte kedvenc zenekaraik számait is feldolgozva a saját dalok mellett. Kezdetben Blink 182, Sum 41, Linkin Park, illetve Royal Repubic szerzemények, hazai előadók közül pedig a Fish! számai díszítették repertoárjukat.

Az évek során – ahogy dalaik egyre kiforrottabbá váltak – elkezdtek arra koncentrálni, hogy kialakítsák az együttes saját hangzását és szövegvilágát.

Zenei stílusuk a punk iránytól a pop-os beütéseken keresztül a húzós gitár riffeken alapuló rockig terjed. E sokszínűséget jól tükrözi legújabb, De Most Komolyan című albumon hallható hét számuk. Mostani lemezük a második nagyobb stúdió anyaguk az Ujjdonság EP és két további single után.

Hivatalos lemezbemutató koncertjüket a budapesti Dürer Kertben tartják januárban.

– A Rögtön Jövök zenekarral Papp Jani barátom a kapcsolódási pont. Pár éve találkoztunk először és egy beszélgetés alkalmával kiderült: neki is, nekem is van egy zenekarunk, így hamar megfogalmazódott a közös koncert ötlete. Most ők látnak vendégül minket hazai pályán, a jövőben pedig biztosan sor kerül egy közös estére fordított felállásban is – tette végül hozzá Marci.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában