ékszerkészítő pályázat

2019.05.20. 07:35

Országszerte is egyre népszerűbb a Kösöntyű

A szakmai zsűri mellett a közönség is értékelheti a pályamunkákat.

Fotó: Matey István

Idén is jelentős népszerűségnek örvendett a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza által kiírt Kösöntyű VI. amatőr ékszerkészítő pályázat, melyre május 17-ig várták az alkotásokat. A Kösöntyű 2019-es ékszereinek ábrázolási motívuma a tulipán volt, emellett hordhatónak és a kortárs divatnak megfelelőnek is kell lenniük. A tavalyi évhez hasonlóan az ország több területéről érkeztek pályamunkák, többek között Harsányból, Dabasról, Törökszentmiklósról, Két­egyházáról, Székesfehérvárról, Pilisvörösvárról, Békéscsabáról és Tiszafüredről. A kiírás ebben az esztendőben már a határon túli ékszerkészítőket is elérte, így Kolozsvárról is érkezett mű.

Az ékszereket Péter Szidónia gyöngyfűző népi iparművész, Rácz Erika ötvös népi iparművész és Keszler Ibolya ékszerkészítő bírálja el.

A háromtagú szakmai zsűri május 21-én dönt arról, hogy kiknek a munkáit tartja díjazásra érdemesnek, majd a facebookos közönségszavazást követően június 7-én délután 17 órától adják át a díjakat a Tímárház – Kézművesek házában nyíló kiállítás ünnepi megnyitóján.

Felívelő színvonal

Évről évre egyre magasabb színvonalon, sok-sok alkotó munkaórát igénybe vevő ékszerek kerülnek ki a pályázók keze alól, így nem csupán a résztvevők száma, de a pályázat színvonala is magasan ível felfelé – tudtuk meg a szervezőktől. Aki pedig kedvet érez a megmérettetésre, annak jövőre ismét alkalma nyílik rá, hiszen hetedik alkalommal is megrendezik majd az országosan egyedülálló pályázatot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában