Járdafelújítás

2024.04.09. 11:25

Ezek a debreceni járdaszakaszok biztosan kapnak idén ráncfelvarrást

A februárban elfogadott költségvetés szerint 26 szakaszon történhet nagyfelületű aszfaltozás és 23 utca kaphat szilárd burkolatot. Az erre az évre tervezett járdafelújításokról tájékoztatott a debreceni polgármesteri hivatal.

Bekecs Sándor

Tavaly 51 helyszínen, köztük a Hortobágy utcán is zajlottak járdafelújítások

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, számos útfejlesztést és több utca megújítását is tervezi idén Debrecen önkormányzata az idei évben. A februárban elfogadott költségvetés szerint 26 szakaszon történhet nagyfelületű aszfaltozás és 23 utca kaphat szilárd burkolatot. A kertségi fejlesztésekre pedig a tavalyi 4,96 milliárd forint helyett 7,94 milliárd forint állhat rendelkezésre. Mindezek mellett több folytatódnak városszerte a járdafelújítások is, ez utóbbiakról kérdeztük debreceni polgármesteri hivatalt.

Önkormányzatunk az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei évben is végeztet lokális és nagy felületeket érintő járdajavítási munkálatokat. A beavatkozások célja a gyalogos közlekedés minőségének és biztonságának javítása, illetve a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele

– írta közleményében a hivatal. 2021-ben 75 helyszínen, mintegy bruttó 247 millió forint, 2022-ben 60 helyszínen, mintegy bruttó 139 millió forint, 2023-ban padig összesen 51 helyszínen, mintegy bruttó 150 millió forint értékben végeztettek járdajavítási munkákat a város területén.

A Csapókertben már elkezdődött a munka

Mint megtudtuk, az idei helyszínek egy része még kiválasztás alatt van, azonban elöljáróban elmondható, hogy a rendelkezésre álló keretösszegből a 2024. évi járdajavítások során Debrecen valamennyi településrészén – a kertségektől a lakótelepeken át számos helyen – végeztet lokális, illetve nagyfelületű járdajavítást az önkormányzat.  

– Az aszfalttal, illetve járdalapból történő javítási munkák során, bruttó 100 millió önkormányzati saját forrásból várhatóan összesen 2-2,5 kilométernyi hosszon újulnak meg az elöregedett járdafelületek. 

A járdajavítások a Csapókert területén kezdődtek meg. Megújul továbbá többek között a Szávay Gyula utca (Sőrés utca és Szávay Gyula u. 62 sz. közötti szakasza), az Irinyi és Fazekas utcák szakaszai, a Munkácsi utca iskolával szembeni szakasza és a Dugovics Titusz utca eleje – ismertette a debreceni polgármesteri hivatal.

Egyik olvasónk megkeresésére külön érdeklődtünk a Baksay Sándor utca Sámsoni és Kassai utak közötti szakaszának járdafelújításairól is. Ezzel kapcsolatban a hivatal tájékoztatott, a Baksay páratlan oldalában a Sámsoni úttól számított 50 méter hosszon, a 471-es főút Debrecen belterületi szakaszának, azaz a Sámsoni útnak a fejlesztése során a gyalogos járda felújítását is megtervezték. A további járdaszakaszok vonatkozásában 2024. évben szükség szerint, lokális járdajavítást végeznek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában