A Föld napja

2024.04.22. 10:54

Napokon belül elültetik a tízezredik fát Debrecenben

Itt azonban nem állnak meg.

Haon.hu

Az utóbbi időben is folyamatosan ültették a fákat

Forrás: Napló-archív

Április 22-én ünnepeljük A Föld napját, erre emlékezett meg Facebook-bejegyzésében Balázs Ákos alpolgármester. Mint ismert, Debrecen zöld törekvései között szerepelt az a terv is, hogy városszerte 10 ezer új fát ültessenek, amellyel mintegy 8 ezer gépjármű hatását kompenzálják.

Jó hír, hogy eddig összesen 9928 fát ültettek el, április 30-án pedig végre a földbe kerül a tízezredik facsemete is. 

Korábban Balázs Ákos kihangsúlyozta, itt azonban nem állnak meg, mindent megtesznek azért, hogy a természet a legjobb lehessen; a Zöld Kódex célkitűzései között újabb tízezer fa elültetése szerepel. A Zöld Kódex ezen felül számos fásítási programot tartalmaz: véderdősítéseket, a Civaqua által létrejövő vízgyűrű mentén zöld folyosókat, instant erdőket, városi gyümölcsöskerteket, melyből az elsőt már Józsán el is indították. 

A debreceniek a Zöld Kódex szavazásán, melyre 60 ezer szavazat érkezett, a fásítási programokat az elsők közé választották meg. A fák a legjobb barátaink. Szeretnénk, ha Debrecenben jobb lenne a levegő minősége, és a fák nagyon nagy szerepet játszanak abban, hogy megtisztítsuk a város levegőjét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában