Összefogás

2024.03.04. 12:28

Sztárok is a beteg debreceni kisfiú mellé álltak

Csuti, Rácz Jenő, Kucsera Gábor, Győrfi Pál és sokan mások is segítenek a Duchenne-szindrómás, 3 éves Kneifel Ádinnak és családjának.

Haon.hu

Forrás: BorsOnline / Szabó András Csuti

Ahogyan arról már többször is beszámoltunk, a Duchenne-féle izomdisztrófiábam szenvedő Kneifel Ádin és családja versenyt futnak az idővel, hogy a betegség elhatalmasodása előtt megkaphassa a gyógyulását jelentő amerikai génterápiát. Egy gyermek betegsége mindig borzasztó dolog, és egyre többször hallani olyan kórról, aminek a gyógyítása csillagászati összegekbe kerül. Egy ilyen ügy mellé állt be Csuti és Rácz Jenő is, és úgy tűnik, sikerrel jár a kezdeményezés – írja a BorsOnline.

A Duchenne-féle izomdisztrófia egy izomsorvadással járó genetikai betegség. A páciensek várható élettartama mindössze 20 év, de már ehhez is génterápiára van szükség, amely jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, és jelenlegi áron 1,3 milliárd forintba kerül. Ádin szülei megalapították az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítványt, és minden lehetséges módon igyekeznek összegyűjteni az összeget fiuk kezelésére. 

Jelenleg körülbelül 97 millió forintnál járunk, azt tűztük ki, hogy március 1-re összejöjjön 100 millió forint 

– számolt be róla Krucsó Anikó, a kisfiú édesanyja a Borsnak. – Természetesen megyünk tovább, de ha ezt elérjük, az egy lendületet adna, az érzést, hogy az emberek is Ádin mellett állnak – tette hozzá az édesanya. A család lakhelye, Debrecen városa is teljes mellszélességgel az ügy mögé állt, ami további reményt adhat, és rengeteg híresség is csatlakozott a gyűjtéshez. Rubint Réka korábban a Borsnak úgy nyilatkozott:

Úgy gondolom, hogy a közösségi oldalakat jó célra kellene használni és remélem, hogy más ismert arcok is csatlakoznak majd a segítségnyújtáshoz

Felsorakoztak Ádin ügye mellé a sztárok

Réka reményei beigazolódtak, hiszen a híres támogatók sorában találjuk mások mellett Proksa Alexandrát, Győrfi Pált, Csutit, Kucsera Gábort és Rácz Jenő séfet is, akit nagyon megérintett Ádin története.

– Ilyen esetben apaként valószínűleg én is a nagyközönséghez fordulnék, mert úgy gondolom, hogy ha mindenki egy picit hozzátesz, annak megvan az eredménye, és ez most is látszik – kezdte Jenő.

Az a legnagyobb baj, hogy pénzen múlik az emberi élet. Ez borzasztó! Gyerekek kezelése múlik ezen, és ha belegondolsz, hogy van 8 milliárd ember a Földön, és mindenki csak 10 forintnak megfelelő összeget tudna adni, akkor mennyi súlyos beteg gyermek kezelését lehetne rendezni. Azt mondom, hogy aki engem kedvel, az „hívjon meg egy kávéra”, vagyis ajánlja fel ezt az összeget az Ádint segítő alapítványnak.

– hangsúlyozta a sztárséf.

Csuti is szívén viseli a súlyos beteg Ádin sorsát

Csutihoz Ádin története egy Fradi meccsen jutott el, azóta pedig már személyesen is találkozott a kisfiúval és sokat kommunikál is a nyilvánosságban Ádinról, hogy segítse a gyűjtést. 

– Egészen könnyfacsaró volt a találkozás vele. Amikor ott van egy kisfiú, aki vidám, boldog, rohangál, a kiskutyával játszik, de közben látni a szülők szemében a fájdalmat, miközben ők sem lehetnek gyengék a saját gyerekük szemében. Én minden követ megmozgatok, hogy segíteni tudjak. Több olyan eseményen is, ahol jelen leszek, szervezünk gyűjtést; műsorvezető leszek egy modellversenyen, ott a jegybevételből gyűjtünk majd Ádinnak, lesz egy fesztivál, ahol szintén gyűjtést szervezünk. 

Mindent megteszek, amit tudok, hogy ez a nem kicsi összeg időben össze tudjon gyűlni, és megmentsük Ádin életét

– fejtette ki Csuti.

Valóban minden segítség számít, hiszen az 1,3 milliárd forint még messze van.
– Nekünk 2000 forint ugyanolyan segítség, mint ha egy cég adományoz több millió forintot. A gyermekünk életéről van szó! Mindenkinek hálásak vagyunk, azoknak is, akik segítenek minél több emberhez eljuttatni Ádin történetét – mondta Anikó.

Ádin jelenleg jól van, de az idő ellenük dolgozik

– Most úgy látjuk, pár hete van egy nagyobb javulás, de ettől függetlenül továbbra is megteszünk mindent, mert a betegség nem múlik el. Figyelünk a vitaminbevitelre, az étkezésre, és beszereztünk itthonra bordásfalat, padot, zsámolyt, babzsákot, és minden olyan tornaeszközt, ami a gyógytornához kell. Sőt, Ádin elkezdett úszni járni – árulta el az édesanya, aki bízik benne, hogy időben össze fog gyűlni a pénz és mindenkinek előre is köszöni a segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában