„Kérem, ne engedjék most el a kezünket!”

2024.02.19. 11:40

Könnyek között kért segítséget a beteg debreceni kisfiú nagymamája – videóval

A nő arról beszélt, minden nehézség ellenére boldog gyermekkort kell biztosítaniuk Ádinnak.

Haon.hu

Kneifel Ádin Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved

Forrás: BorsOnline / olvasói fotó

Többször is foglalkoztunk már Kneifel Ádin történetével: ő az a hároméves  debreceni kisfiú, akinél 2022 decemberében diagnosztizáltak Duchenne-féle izomdisztrófiát. A betegség az izomsejtek fokozatos pusztulásával jár, és eddig nem volt gyógymód, nemrég viszont a család látókürébe került egy génterápia, ami megváltoztathatja a gyermek sorsát. A kezelésére Amerikában van lehetőség, a jelenlegi ára 3,2 millió dollár, ez átszámolva több, mint egymilliárd forintot jelent. A terápia finanszírozásához támogatókat keresnek, ezért létrehozták az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítványt.

Ádint nemcsak a szülei, hanem a nagyszülei is támogatják a küzdelemben.

Néhány hónappal azután, hogy kiderült az eredmény, egyik nap a szőnyegen, hulló könnyekkel játszottam a kicsi unokámmal. Ő odatotyogott hozzám és apró ujjacskáival letörölte a könnycseppeket az arcomról

– mondta könnyek között a kisfiú egyik nagymamája az alapítvány Facebook-oldalára a napokban feltöltött videóban. Mint azt a felvételről beszámoló BorsOnline írta, a nagymama elmesélte, hogy ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy egy gyermek sem érdemli meg, hogy úgy élje le a gyermekkorát, hogy síró nagyszüleit látja folyton.

Ekkor jöttem rá, hogy neki, ennek a kis csodának, boldog gyermekkort kell biztosítanunk, minden szörnyűség ellenére. Próbálok mindennap küzdeni önmagammal, hogy ne mutassam ki, mennyire fáj, hogy ne látszódjon az aggodalmam. Az egyetlen remény a kis unokám számára a génterápia, kérem, ne engedjék most el a kezünket

– kért segítséget Ádin nagymamája.

A lap emlékeztetett, a gyűjtés 2023 novemberében indult el Ádin gyógykezelésére, nemrég azonban rossz hírt kaptak: kiderült, hogy Ádin a betegség súlyosabb formájával küzd, így pár év múlva kerekesszékbe kerülhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában