Helyi közélet

2024.03.06. 17:42

Pósán László: Így akar polgármester lenni a momentumos Mándi László?

A debreceni honatya a Hajdú Online-nak adott interjújában rámutatott: a Momentum brüsszeli munkálkodásával a magyar, s így a debreceniek érdekei ellen dolgozik.

Bekecs Sándor

Pósán László: a Momentum brüsszeli munkálkodásával a magyar, s így a debreceniek érdekei ellen dolgozik

Forrás: Napló-archív

A Momentum már nyíltan büszkélkedik azzal, hogy ők járták ki az uniós források felfüggesztését. Ezzel a felütéssel osztott meg videót a közösségi oldalán Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési Miniszteri Kabinetiroda parlamenti államtitkára. 

A felvételen a politikus arról beszél, hogy az ellenzéki képviselők egyre nyíltabban beszélnek arról, hogy ők érték el, Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

Az országgyűlési képviselő egy felvételt vágott be a videójába, amelyben Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy párttársai, Donáth Anna és Cseh Katalin uniós képviselők milyen sikereket értek el Brüsszelben, ezek között említve a hazánkkal szemben elindult jogállamisági és kötelezettségszegési eljárásokat. – Egy csomó volt már, azt tudja? – tette fel a kérdést a műsorvezető, mire Hajnal Miklós úgy reagált: 

Hát igen, de ez egy másik kérdés, hogy ez milyen következményekkel járt, és ugye most több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek. Tehát ilyen súlyos következménye még akkor nem volt.

– És úgy gondolja, hogy ezt a két EP-képviselőjüknek köszönhetjük? – kérdezte a műsorvezető. – Azt gondolom, hogy nekik abban komoly szerepük volt, hogy így alakult – jelentette ki a Momentum elnökségi tagja.

A magyar érdekek ellen dolgozik a Momentum

– A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Ez már a balliberális oldalt illetően többszörösen bebizonyosodott. Ezt a sorozatot folytatta most Hajnal Miklós, aki kendőzetlenül, félreérthetetlenül elmondta, hogy hihetetlenül komoly eredménynek tartja – s a Momentum egyik legfontosabb feladatának –, hogy gáncsolják, megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországnak történő kifizetését. Azon forrásokét, amelyek Magyarországnak járnak – fogalmazott hírportálunknak adott interjújában Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint kifejtette, ezek között szerepelnek egyrészt azok a fejlesztési források, amelyek a tagállami befizetések alapján járnak, másrészt az Európai Unió közös hitelfelvételéből származó rész.

A honatya kifejezte, ezen források akadályozása az ország, a magyar emberek érdekei ellen való cselekedet. 

Még az ATV riportere is megkérdezte Hajnal Miklóstól, nem gondolja-e, hogy ezt sokan hazaárulásnak értelmezik? Ez egy teljesen jogos kérdés, de láthatóan a Momentumot ez a legkevésbé sem zavarja. Maga a színrelépésük is teljesen a magyar érdekek megfúrása volt, gondoljunk csak az olimpiára

– tette hozzá.

Debreceni fejlesztéseket késleltetnek

– Sajnos mindennek óhatatlanul van debreceni vonzata is. Mándi László momentumos debreceni önkormányzati képviselőt jelöli polgármesternek a liberális baloldal. Egy olyan pártnak a tagját, amelyik bevallottan mellőzi Magyarország elemi érdekeit és külföldi érdekeket szolgál – mondta Pósán László. Mint fogalmazott, aki a Momentum tagja, egyben elfogadja, egyetért annak a pártnak a munkájával, céljaival, jelen esetben azzal, hogy uniós képviselői a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak.

A honatya elmondta, a Momentum azzal, hogy az Európai Unióban a magyar források kifizetését akadályozzák, olyan, Debrecen számára fontos beruházásokat késleltetnek, akadályoznak, amelyek az itt élők jólétének erősítését jelentenék. Példaként említette, rendelkezésre állna uniós forrás bérlakások építésére is. – Többek között ezt akadályozzák, míg idehaza teli szájjal mondják az ellenkezőjét. De ugyanez a helyzet a 471-es felújításával, amely sokkal hamarabb elkészült volna, ha nem az uniós fejlesztési források ellen dolgoznak az ellenzék képviselői – hangsúlyozta.

debrecne, fidesz, momentum, pósán lászló, mándi lászló
Pósán László szerint a Momentum brüsszeli munkálkodásával a magyar, s így a debreceniek érdekei ellen dolgoznak.
Forrás: Napló-archív

Így akar debreceni polgármester lenni Mándi László?

Hogyan képzeli el ezek után Mándi László, hogy Debrecen polgármestere akar lenni, amikor módszeresen és szisztematikusan a város ellen dolgoznak párttársai Brüsszelben. Ráadásul ez az ember sokáig a Momentum országos elnökségének tagja volt. Nem létezik, hogy erről nem lett volna tudomása. Ha az volt, akkor tudatosan, előre megfontolt szándékkal elárulta a várost, a város ellen cselekedett. Ha pedig nem volt tudomása ezekről, akkor nem értjük, mit keres ott, és miért adja a nevét ehhez a formációhoz

– vetette fel Pósán László.

A honatya megjegyezte, a debreceniek büszkék a városukra, annak hagyományaira, történelmére, fejlődésérére. Látják a kézzelfogható eredményeket, s teljes joggal kérnek számon már tervezett fejlesztéseket. 

– Azért késnek ezek a beruházások, mert ilyen baloldali politikusok, mint a Momentum politikusai, dolgoznak Brüsszelben a magyar emberek érdekei ellen – húzta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában