Sport

2024.03.06. 21:45

Egyre csak bővül a kör, újabb helyszínen vár a Mozdulj, Debrecen!

Mostantól a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is lehet majd ingyen mozogni.

Haon.hu

Újabb remek lehetőség kínálkozik a sportolásra

Forrás: Debreceni Városháza

Erről sajtótájékoztató keretében számolt be Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, Orosz Ibolya Aurélia és Csaholczi Attila önkormányzati képviselő, Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója, valamint Nádházi László, a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője 2024. március 6-án - számolt be róla a városháza.

Széles Diána elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt nyitották meg a Mozdulj, Debrecen! mozgalom tócóskerti központját a Vörösmarty-iskolában, ahol már az első foglalkozásokon látszott, hogy az érdeklődők létszáma igen hamar meg fogja haladni a tornaterem befogadóképességét. A Debreceni Tankerületi Központ segítségével, valamint a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jóvoltából mostanra sikerült újabb tócóskerti helyszínt találni. Az alpolgármester szavai szerint korábban ezt a lehetőséget azért nem tudták megteremteni a Tócóskertben, mert ebben a városrészben nincs önkormányzati tulajdonú közösségi tér, közösségi ház, s a Mozdulj, Debrecen! mozgalom programjainak szervezésekor első körben – a beltéri helyszínek tekintetében – ezekre koncentráltak. 

debrecen, mozdulj debrecen, sport
Széles Diána alpolgármester beszélt az újabb helyszínről
Forrás: Debreceni Városháza

A Debreceni Tankerületi Központ segítsége révén azonban – az iskolaprogramon túl – most már egyre inkább iskolák is helyet adnak a Mozdulj, Debrecen! programjainak. A Kazinczy-iskolában tartandó foglalkozások kiegészítik a Vörösmarty-iskolában már zajlókat, így aki úgy gondolja, akár mindkét helyszínre is járhat. Széles Diána most is hangsúlyozta, hogy a programok úgy lehetnek ingyenesek a debreceniek számára, hogy a felmerülő költségeket – például a szakképzett oktatók foglalkoztatását – a város önkormányzata finanszírozza. A Mozdulj, Debrecen! nagyon változatos mozgásformákat kínál: az utóbbi hetek, napok újdonságai a programkínálatban a férfi jógával és a szülő-gyerek jógával, valamint a nordic walkinggal is meg lehet ismerkedni. A gondoskodó város gondolat jegyében a Mozdulj, Debrecen! mozgalom immár a Tócóskertből, valamint a Tócóvölgyből is mindenkit vár, aki mozogni kíván, aki egészségesen akar élni – főleg azokat, akik eddig nem mozogtak, vagy eddig nem volt rá lehetőségük.

debrecen, mozdulj debrecen, sport
Nagy népszerűségnek örvend a jóga
Forrás: Debreceni Városháza

Az igény megvolt, a lehetőséget pedig megteremtették

Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő arról tett említést, hogy mióta a Mozdulj, Debrecen! mozgalom létrejött, a tócóskertiek, a postakertiek, a széchenyikertiek közül is sokan kérdezgették, hogy ezen a lakóterületen mikor lesz lehetőségük bekapcsolódni a programokba. Az igény tehát megvolt erre a szolgáltatásra, s köszönet illeti mindazokat, akik a lehetőségeket megteremtették. A képviselő külön kiemelte, hogy a Kazinczy-iskolában is lesz lehetőségük bekapcsolódni a programokba a férfiaknak: számukra is lesz erősítő edzés.

Csaholczi Attila önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy a Kazinczy-iskola a Tócóskert közepén van, így nagyon könnyen megközelíthető az itt élők számára, akik nagyon örülnek a Mozdulj, Debrecen! mozgalom biztosította mozgási lehetőségnek.

Ismertették a részleteket

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója legelőször is azt említette, hogy a Kazinczy-iskola immár a mozgalom 11. beltéri programhelyszíne, majd részletezte az itteni pontos menetrendet, ami gyakorlatilag a Vörösmarty-iskolában zajló programok megduplázása. A foglalkozások március 12-én indulnak, s ettől kezdve keddenként 18.30 és 19.30 óra között jógafoglalkozások lesznek a tornateremben. Ugyanebben az időpontban – tehát 18.30 és 19.30 óra között – szintén a tornateremben lesz a férfiaknak szóló erősítő edzés. A két csoport nem fogja egymást zavarni, mivel a tornaterem több részre tagolható. Csütörtökönként 18.00 és 19.00 óra között gerinctorna lesz. Április 5-től pedig péntekenként is lesz program: 18.00 és 19.00 óra között alakformáló aerobik. – Napi egy óra séta az életünket menti, napi egy óra séta vagy mozgás a túlélésünket biztosítja – hangsúlyozta Papp Csaba. Már ennyivel is sokat tehetünk az egészségünkért!

debrecen, mozdulj debrecen, sport
Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója jó híreket közölt
Forrás: Debreceni Városháza

Nádházi László, a Debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy intézményük már korábban csatlakozott a Mozdulj, Debrecen! iskolaprogramjához, s örül annak, hogy immár a felnőtteknek szóló programoknak is helyet tudnak biztosítani. Külön öröm, hogy a szervezők a férfiakra is gondoltak, így ő maga is élni fog ezzel a mozgási lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában