Debreceni lányok, nők, asszonyok

2024.03.05. 13:42

Vezetett sétán ismerhetjük meg a Debrecenhez kötődő nőket – naná, hogy nőnapon!

Természetesen Szabó Magdáról is szó lesz.

Nők a Déri Múzeum előtt, Medgyessy Ferenc szobránál

Forrás: Fortepan / Mészáros Zoltán

Nőnap alkalmából különleges városi sétára hívják az érdeklődőket március 8-án – pénteken – 16 órától. A séta résztvevői Debrecenhez kötődő nőket, női sorsokat ismerhetnek meg és választ kaphatnak olyan kérdésekre, hogy kik azok a nők, akik egykoron a férfiak kormányozta Debrecen láthatatlan védőhálóját alkották, milyen eszközökkel és mit tudtak tenni a városért – derül ki a szervező Explore Debrecen közleményéből. Szó lesz Debrecen híres szülöttéről, Szabó Magdáról, valamint olyan nagyszerű, ám kevésbé ismert nőkről is, akik aktív részesei voltak a 175 évvel ezelőtti forradalmi eseményeknek a városban. Színésznők, költőnők, tanítók, jótékonysági nőegyletek és nagylelkű adományozók szintén a séta „szereplői” lesznek.

A sétát Erdei Nóra idegenvezető és Árvai Tünde egyetemi oktató tartja, így a séta minden ízében igazi női vállalkozás.

A programot nemcsak nőknek ajánlják, hanem mindenkinek, akit érdekel a helytörténet és szeretne kevésbé ismert, ám annál érdekesebb (női) történeteket, személyeket megismerni Debrecen múltjából.

További részleteket a kapcsolódó Facebook-eseményben olvashatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában