Elismerés

2024.03.15. 10:24

Átadtuk az Év újságírója és az Év tudósítója díjakat – fotókkal

Hajnal László vehette át az Év újságírójának járó elismerést, az Év tudósítójának Tóth Imrét választották idén.

Kosztin Éva

A két díjazott, Hajnal László és Tóth Imre

Forrás: Molnár Péter

A magyar sajtó napja alkalmából, a hagyományokhoz híven idén is együtt ünnepeltek a vármegyei napilap munkatársai március 14-én, csütörtökön. Az eseményen Vass Kata főszerkesztő megköszönte az egész éves munkát a szerkesztőségi kollégáknak, majd átadta az elismeréseket.

Az Év újságírója díjat 2024-ben Hajnal László újságírónak ítélték oda, aki 2 és fél éve a szerkesztőség oszlopos tagja.

Éreztem, hogy sokat beleadtam, de nem számítottam rá, hogy ennyien megszavazzák nekem a bizalmat. Ha valamiről írok, akkor szinte eggyé válok a témával, alaposan utánanézek, nagyon beleásom magam, olyankor a cikk a teljes világom. Ezért is köszönöm a szeretteimnek a támogatást és a türelmet

– fogalmazta meg, majd hozzátette: – Végre beérett, hogy négyéves koromban képregényeket rajzoltam!

sajtónap debrecen haon
A díjat Vass Kata főszerkesztő adta át
Forrás: Molnár Péter

Az Év tudósítója címet idén Tóth Imre fotóriporter kapta, aki 2022-ben már kiérdemelte ezt az elismerést. Nevével nap mint nap találkozhatnak az olvasók, hiszen a vármegye baleseti helyszíneiről tudósít. Mint elmondta, meglepődött, hogy neki ítélték a díjat, de nagy örömmel vette át.

Fotóriporterként az a legfontosabb, hogy minden esetben objektíven és hitelesen közvetítsem a történéseket. A lencsén keresztül számtalan tragédiának vagyok a szemtanúja, de közösen sok sikert is megélek a rendőrökkel, a tűzoltókkal és a mentősökkel – például, amikor élve sikerül kimenteni egy sérültet vagy elszállítani a mentőhelikopterrel 

– emelte ki a munkájával kapcsolatban.

sajtónap haon
A szerkesztőség idén is együtt ünnepelte a magyar sajtó napját
Forrás: Molnár Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában