A magyar sajtó ünnepén

2023.03.15. 10:41

A Hajdú Online legjobb újságírói

Raffer Attila vehette át az Év Újságírója díjat, az év tudósítójának Marján Lászlót választották idén.

Az Év Újságírója díjat 2023-ban Raffer Attila, a Hajdú Online szerkesztője (balra), az Év Tudósítója elismerést Marján László nádudvari tudósító vehette át a Hajdú-bihari Napló hagyományos sajtónapi ünnepségén Vass Kata főszerkesztőtől

Forrás: Kiss Annamarie

A magyar sajtó napja alkalmából, a hagyományokhoz híven idén is együtt ünnepeltek a vármegyei napilap munkatársai. Az eseményen Vass Kata főszerkesztő megköszönte az egész éves munkát a szerkesztőségi kollégáknak, majd átadta az elismeréseket.

Az Év Újságírója díjat 2023-ban Raffer Attilának, a Hajdú Online szerkesztőjének ítélték oda. 

Számomra ez a díj óriási megtiszteltetés, de szeretném hangsúlyozni, hogy ez az elismerés a kollégák nélkül nem jöhetett volna létre, hiszen annyira szorosan együttműködünk, hogy ez a kitüntetés legalább annyira az ő érdemük, mint az enyém 

– fogalmazott a tőle megszokott szerénységgel Raffer Attila, aki immár tíz éve oszlopos tagja a Haonnak. Online szerkesztőként feladata többek között a külső forrásból érkezett közlemények gondozása, kapcsolattartás a külsős tudósítókkal, a különböző szervezetek sajtósaival, illetve az újságíró kollégáktól kapott cikkek szerkesztése és megjelenítése a hírportálon. 

– A napi munka nagyon változatos. Ha reggel beülök a gép elé, nem tudom, hogy mi fog aznap rám várni, mert könnyen előfordulhat, hogy olyan feladataim lesznek, amelyeket az elmúlt tíz évben még nem kaptam. 

A munkám legjobb részének azt tartom, amikor egy adott szöveget a saját száj­ízem szerint alakíthatok át, kiemelve azokat a részeket, amelyek szerintem a legtöbb ember figyelmét felkeltik. Számomra akkor jó az elvégzett munka, ha a statisztikában azt látom, hogy a cikkre sok ember kattint rá

 – fűzte hozzá. 

Az Év Tudósítója elismerést idén Marján László vehette át. 

Külsős munkatársként 2002 óta dolgozik a Hajdú-bihari Naplónál, s bár többször lehetett volna főállású kolléga, mint mondta, a lokálpatriotizmus mindig győzött, így több mint tíz éve a nádudvari polgármesteri hivatal kötelékében a helyi újság főszerkesztőjeként is dolgozik.

 Külsős újságíróként minden, ami nádudvari, legyen az közéleti, kulturális vagy sport­esemény, valamilyen gazdasági történés, megosztja a Napló és a Haon olvasóival. 

A legjobban azt szeretem a munkámban, hogy a cikkeim által embereket emelhetek ki a tömegből. Egy olyan kisvárosban, mint Nádudvar is lehet igazi értékeket találni, amit nélkülem nem, vagy jóval később fedeznének fel az olvasók

 – mondta Marján László.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában