Helyi közélet

2024.02.11. 17:04

Széles Diána: aki teheti, támogassa Ádin gyógyulását!

Haon.hu

A családnak 3,2 millió dollárt kell összegyűjtenie a külföldi gyógykezelésre

Forrás: Facebook / Széles Diána

Meglátogatta a Duchenne-féle izomdisztrófiában szenvedő Kneifel Ádint Széles Diána debreceni alpolgármester, aki Facebook-oldalán tolmácsolta a család segítségkérését, hogy egyetlen gyermekük megkaphassa azt a kezelést, ami megmentheti az életét.

Ádin küzdelméről a Haon is rendszeresen beszámol: a hároméves kisfiú betegségére – amely az izomsejtek fokozatos pusztulásával jár – eddig nem volt gyógymód, nemrég viszont a látókörükbe került egy génterápia, ami megváltoztathatja a gyermek sorsát.

Ádinnak egy speciális génterápiás kezelésre lenne szüksége, ez megállíthatná a betegségét és javíthatná az életminőségét. Azonban ez az amerikai kezelés nagyon drága, 3,2 millió dollárba kerül, ezt az összeget egyedül a család nem tudja előteremteni

– írta vasárnapi posztjában Széles Diána, megosztva a segítségnyújtáshoz szükséges technikai információkat is.

„Együtt segíthetünk Ádinnak, aki teheti kérem, hogy támogassa a gyógyulását!” – zárta a bejegyzést az alpolgármester.

Ádin gyógyulásáért korábban többen is összefogtak, a Tankcsapda énekese, Lukács Laci például a gitárját árverezte el. Az ügyre a Loki is felhívta a figyelmet: a múlt szombati DVSC–DVTK mérkőzés előtt a kisfiú végezhette el a kezdőrúgást, amely után Dzsudzsák Balázs ölben vitte le őt a pályáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában