Megkérdeztük

2024.02.16. 12:07

Törölte a Wizz Air a közkedvelt Antalya és Debrecen közötti járatait?

A Wizz Air új járatot indít Debrecenből Isztambulba: az első járat április 14-én száll fel és hetente két alkalommal közlekedik majd Debrecen és Isztambul között. De vajon továbbra is utazhatunk közvetlen járattal Antalya városába?

Nagy Emese

A nyári menetrendben, azaz június 20-tól pedig már hetente 2 alkalommal lesz elérhető Debrecenből Antalya

Forrás: Napló-archív

Ahogyan arról február elején beszámoltunk, a Wizz Air új – menetrend szerint közlekedő – járatot indít Debrecenből Isztambulba. A Haon is részt vett az erről szóló sajtótájékoztatón, ahol ismertették, az első járat április 14-én száll fel és hetente két alkalommal (szerdán és vasárnap) közlekedik majd Debrecen és Isztambul között.

Erősödhet Magyarország és Törökország gazdasági kapcsolata

A hivatalos bejelentésen Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója kihangsúlyozta, az elmúlt években végzett felméréseik során a római járathoz hasonlóan Isztambul is kimagasló eredményeket ért el, mint kívánt célterület, így külön öröm számukra, hogy az utasok által javasolt legnépszerűbb három desztinációból rövid időn belül kettőt is bejelenthetnek.

 Ezen események megerősítésként szolgálnak arra, hogy a légitársaság, valamint a repülőtér üzemeltetője számára fontos utasaink véleménye, és valóban arra törekszünk, hogy a mutatkozó igényeknek megfelelő járatfejlesztéseket valósítsunk meg

– fogalmazott. Hozzátette: Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. Ezzel, a légitársaság bővítésének köszönhetően Magyarországról már négy útvonalon is foglalhatóak járatok Törökországba. – A légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bízunk benne, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata – fűzte hozzá a fejlesztési igazgató.

Megszűnik a Debrecen–Antalya járat?

Néhány napja az Okosutas.hu arról írt, hogy újabb járatbezárások és szüneteltetések észlelhetők a Wizz Air-nél, cikkükben külön kitérnek arra, hogy Debrecenből megszűnik Antalya, helyette Isztambulba repül a cég. (Cikkük azóta frissült, mint írják: visszakerült Antalya, csak előidényben ritkítva, heti egyszer fog közlekedni)

A témával kapcsolatban a Haonnak Nagy Krisztina, a Debrecen International Airport Kft. kommunikációs referense is megerősítette:

 a Wizz Air légitársaság Debrecen – Antalya járata a hivatalos menetrend szerint – mely a weboldalon is elérhető – március 31-től indul és hetente 1 alkalommal közlekedik. A nyári menetrendben, azaz június 20-tól pedig már hetente 2 alkalommal lesz elérhető Debrecenből Antalya a Wizz Air kínálatában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában