Mozdulj, Debrecen!

2024.01.24. 19:37

Ezentúl örömtáncra is összejöhetnek Debrecen szépkorú örökifjai – fotókkal

A Mozdulj, Debrecen! szenior örömtánc programja olyannyira népszerű volt, hogy már az első csapókerti alkalomra megtelt a városrész közösségi házának tánctere.

Szakál Adrienn

Az újonnan alakult csoport egyenesen az országos Szenior Ki mit tud?-ig táncolná be magát, sőt, több generációkat átfogó flashmobra készül

Forrás: Czinege Melinda

Feltöltődés és boldogság – csakis tánc közben érzi ezt a debreceni Anton Györgyné Ibolya, aki január 24-én, szerdán délelőtt a Jerikó utcáról érkezett táncpróbára a Demki Csapókerti Közösségi Házba. Portálunknak elmondta azt is, hogy nemrég a közösségi médián és ismerősein keresztül értesült a Mozdulj, Debrecen! új kezdeményezéséről, és mozgásos programokon még nem vett részt, mindössze az egészségfelmérést vette igénybe.

A program eddig is több városrészben hívta ingyenes gerinctornára, jógára, zumbára és közös sétára a debrecenieket, az időseknek meghirdetett örömtánc azonban olyannyira népszerűnek bizonyult, hogy a közelmúltban megnyílt Szent Anna utcai központ helyett a Csapókerti Közösségi Ház tágas terében folytatódik.

Az első összejövetelen Széles Diána alpolgármester is köszöntötte a közösséget. Felidézte, hogy a Mozdulj, Debrecen!-t két évvel ezelőtt az a felismerés hívta életre, mely szerint a debreceniek csaknem 60 százaléka nem végez rendszeres testmozgást.

A mozgalom a közösséghez tartozás élményét is biztosítja, de nem maradt volna fenn a programok résztvevői és aktív önkéntesei nélkül 

– fogalmazott. Ebben az évben is bővül a Mozdulj, Debrecen!, melynek részleteiről később tájékoztatják majd az érdeklődőket.

Öröm a házban, öröm a táncban

Szilágyi Edina, a körzet önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tavaly májusban átadott megújult Csapókerti Közösségi Ház mit sem érne az ehhez hasonló tartalmas programok nélkül, melyeknek otthont ad. – Mindig öröm új arcokat látni a Csapókertben, ezért érdemes dolgoznunk – fűzte hozzá.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója elmondta, hogy a mozgalom fontos célja barátságokat és tereket létrehozni. – Azok számára, akik végigdolgozták az egész életüket és részt vettek Debrecen építésében, most eljött az idő, hogy nagyon jó kondícióban és jó körülmények között töltsék el a nyugalmi időt, ami rájuk vár – emelte ki.

Fontos, hogy ne tespedő, hanem aktív korosodó szeniorok legyünk, és ehhez a tánc a legkiválóbb eszköz. Ez a mozgásforma nemcsak a testünket mozgatja meg, hanem a koreográfiák elsajátításával a szellemünket is 

– összegzett az örömtáncot vezető Virágos Márta. Végül bejelentette: a szenior tánccsoportot már be is nevezte az országos Szenior Ki mit tud? -ra, márciusra táncházat szerveznek, sőt, országos flashmobot terveznek nyárra a Nagytemplom elé.

A Mozdulj, Debrecen! 60 perces örömtáncára minden hétfőn és szerdán 10 órától várják a szépkorú érdeklődőket a Demki Csapókerti Közösségi Házban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában