Összefogás

2023.12.19. 19:23

Kétezer mikuláscsomaggal lepték meg a debreceni állami gondozott gyermekeket - fotókkal

Mintegy háromhetes közösségi megmozdulás keretében gyűjtöttek édességeket a debreceni állami gondozott gyermekeknek, melynek záró gálaestjét kedden tartották a helyi Meteor Keresztény Központban.

Gubányi Patrik

Örömet szereztek a gyerekeknek

Forrás: Kiss Annamarie

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) immáron több mint tíz éve hívta életre a BAGE Csokigyűjtő akciót, melynek kezdetén az volt a cél, hogy minél több állami gondozott fiatalt lepjenek meg édességekkel a szeretet ünnepe előtt. A megmozduláshoz mára új támogatók és adományozók csatlakoztak, többek között számos köznevelési intézmény, közintézmény, államigazgatási szervek, civil szervezetek, médiapartnerek, megyei cégek és a debreceni városvezetés.

Gálaest a gyermekekért

Mint arról még november közepén írtunk, a Csapó utcai bevásárlóközpontban egy óriáscsúszdával ellátott, a télapó szánjára emlékeztető teherautó foglalta el az áruház mínusz egy szintjének egy részét a csokigyűjtő összefogás nyomán. A felajánlásokat december 12-ig várták a szervezők több helyszínen is.

A Csokigyűjtő Akció zárásaként egy színvonalas gálaestet szerveztek december 19-én, kedden este a debreceni Meteor Keresztény Központ nagytermében, ahol ötszáz gyermekvédelmi szakellátásban részesülő, vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyermek vehette át az összegyűjtött, édességekkel teli csomagokat, összesen kétezer darabot.

Mindent megmozgatnak a gyerekek érdekében

A program megnyitóján Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy az adventi csokigyűjtő akcióval több ezer lakásotthonban élő és nevelőszülőnél nevelkedő állami gondozott gyermek arcára csal mosolyt a BAGE, hiszen az egyesület vezetője, Buzás Lajos mindent és mindenkit megmozgat annak érdekében, hogy a szeretet ünnepének közeledtével megajándékozhassák a gyerekeket.

Az alpolgármester hozzátette, hogy ezzel a rendezvénnyel szeretnék megmutatni a vérszerinti szülők nélkül felnövő fiataloknak, hogy mindenki álma valóra válhat, csak akarni és tenni kell érte.

Mint mondta: több állami gondozott debreceni is kitört már a nehéz körülményekből, mára pedig sikeres, boldog életet élnek.

Köszönetet mondtak

– Ezt a rengeteg csomagot összeállítani nem kis feladat volt, így nagyon sokat köszönhetünk a debreceni Szent Péter és Pál Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkatársainak, hiszen nélkülük lehet, hogy mára sem végeztünk volna. Továbbá mindenki másnak, aki szerepet vállalt a megmozdulás sikerességében – ezt már Buzás Lajos, a BAGE elnöke hangsúlyozta, aki kitért arra is: szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy hazánkban 23 ezer állami gondozott gyerek él a szüleitől távol. Éppen ezért viseli szívén ezen lurkók sorsát, mert az ő szülei is elhunytak, amikor ő megszületett, így pontosan tudja, milyen nehézségekkel kell szembenézniük.

A rendezvényen az ajándékok kiosztásán túl gyermekműsorral kedveskedtek a résztvevőknek, majd sztárfellépőként meghívták az ismert énekest, Herceget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában