Adomány

2023.12.19. 16:20

Adományokat vitt Pósán László a debreceni Adventi Kuckóba

Régi hagyományt folytatott a honatya.

Bekecs Sándor

Pósán László a Kossuth téri Adventi Kuckóban

Forrás: Molnár Péter

A Fidesz-KDNP idén is csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület adománygyűjtő akciójához. Pósán László országgyűlési képviselő december 19-én tartós élelmiszerekből álló adománycsomagokat vitt a Kossuth téri Adventi Kuckóba.

Az évek alatt szokássá vált a Fidesz-KDNP helyi frakciójának, szervezetének képviselőinél, hogy adománygyűjtésekkel, adományokkal segítjük a rászorulókat karácsonykor és az év bármelyik részében

 – mondta a honatya. Utóbbival kapcsolatban rámutatott, a nehezebb körülmények közt élők megsegítésére indította el a kormány a népkonyha szolgáltatást, amelynek keretében napi rendszerességgel egy tál meleg ételt biztosítanak ingyenesen minden azt igénylő, 18 év feletti lakosnak.

– A keresztény hagyomány egyik magja a karácsony, Jézus születésének a napja. Ez az időszak a szeretetről, odafigyelésről szól, s nem csak családi, de közösségi ünnep is – fogalmazott Pósán László.

Debrecen Pósán László haon
Pósán László csomagjában tartós élelmiszerek voltak
Forrás: Molnár Péter


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában