Jó hangulat

2023.11.21. 18:07

Jubileumi futással emlékeztek névadójukra az adys diákok Debrecenben – fotóval, videóval

Közel háromszázan húztak futócipőt kedden délután a nagyerdei Medgyessy sétányon található Ady-szobornál.

Nagy Emese

Sok diák indult el a futáson

Forrás: Czinege Melinda

Jubileumi futást szervezett a Debreceni Ady Endre Gimnázium és a volt adys öregdiákok az idén 40. születésnapját ünneplő intézmény tiszteletére kedden délután a Békás-tó körül. A jó hangulatú, nagyszabású eseményen közel háromszázan vettek részt és álltak rajthoz. A jelenlegi és volt diákok, tanárok és családtagok 1,5 kilométer megtételére vállalkoztak, a Nagyerdei Medgyessy sétányon található Ady-szobornál gyülekeztek a futás előtt. Lázasan készülődtek, amikor stábunk megérkezett a helyszínre, a diákok felszabadultan és mosollyal az arcukon várták, hogy rajthoz álljanak. Természetesen a bemelegítés sem maradhatott el, hiszen mindannyian jól tudják, ahhoz, hogy elkerüljék a sérüléseket, muszáj egy kis nyújtás.

Egyedülálló az összetartás

– Két éve a gimnázium vezetői „Debreceni Ady Endre Gimnázium Baráti Köre” néven zárt Facebook-csoportot – jelenleg több mint 2600 taggal bővelkedik – hoztak létre azzal a nem titkolt szándékkal, később kinőjön egy hivatalosan is bejegyzett szervezet, ami aktívan működik, programokat szervez az alumni közösségnek és ő is támogathatja az alma mater neki szimpatikus céljait, eseményeit. Később nagyobb beszélgetések, és szervező egyeztetések után hivatalosan bejegyezve is megalakult a Debreceni Ady Endre Gimnázium Alumni és Baráti Kör Alapítvány (ADYMATER) – fogalmazott a Haon érdeklődésére Ősz György, az alapítvány vezetője. Kiemelte, közösségükben nagy erő rejlik, a városban egyedülálló az az összetartás, amivel gimnázium szellemiségét ma is képviselik, öregdiákokként.

CM20231121_Adymater futás_HAON (21)
Ősz György, az alapítvány vezetője
Forrás: Czinege Melinda

Kulturális, sport és tanulmányi versenyek

Hozzátette, a rendezvény szervesen illeszkedik a szerdai gimnáziumi ünnepi Ady-napba, amit minden évben megszervez az intézmény november 22-én, a költő születésnapján. Ilyenkor a diákok csapatokban egész nap kulturális, sport és tanulmányi versenyeken vesznek részt az iskolában, pontszámokat szerezve ezzel az osztályuknak, majd a nap végén kihirdetik a győztes osztályt. Az „ADYMATER” futás az első pontszerzési lehetőség a „nulladik” napon.

CM20231121_Adymater futás_HAON (4)
Széles Diána alpolgármester

Széles Diána alpolgármester a diákokhoz szólva elmondta, mindannyian szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen egy nagyon jó iskolába járhatnak. „Egy közösség tagjai lehettek, ahol az összetartás és a szeretet uralkodik” – hangsúlyozta, majd levezényelte az első rajtot, hogy az adysok együtt futhassanak az egészségükért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában