Újabb útfelújítás

2023.11.22. 17:06

Debreceni autósok figyelem! – útfelújítás miatt változik a forgalom a Garai utcánál - fotókkal

Mintegy tízmillió forintos önkormányzati támogatásból kezdődhetett meg a Garai utca térkövezése, melynek munkálata előreláthatólag három hetet vesz majd igénybe.

Gubányi Patrik

Forrás: Kiss Annamarie

A teljes útalap cseréjét végzik a szakemberek a Garai utcánál, mivel az önkormányzat mintegy tízmillió forintos támogatásával folytathatják a terület térkövezését – erről Papp Csaba önkormányzati képviselő beszélt szerda délután a munkaterületnél tartott sajtótájékoztatón.

202311122-Garai-utca-aszfaltozas-Debrecen-KA_14
Papp Csaba önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

– Nagyon nagy öröm a mai esemény, hiszen az elmúlt négy év az útfejlesztésekről és a megújításokról szólt. Kezdtük a kiskörútnak a több mint kétmilliárd forintos beruházásával, ami az utolsó szakasz munkálatainak befejezéséhez járult hozzá. Ez nagyon fontos volt, hiszen egy igazi ütőér készülhetett el a debreceniek számára. Aztán folytattuk a Bethlen utca kétsávosítását, ami szintén elengedhetetlen projekt volt, melynek megvalósításához másfél milliárd forint forrásra volt szükség. A modernizálások sora a Mester utcával kezdődött, amit a Pesti utca sávmegújítása, majd a Segner tér korszerűsítése követett – idézte fel beszédében Papp Csaba.

Jelenleg a Garai utca megújításának helyszínén vagyunk, ahol egy tízmillió forintos önkormányzati támogatású keretből végezhetik el a szakemberek a teljes útalap cseréjét és térkövezését

– mutatott rá a képviselő, majd kitért arra is, hogy a beruházás munkálatai előreláthatólag három hétig fognak tartani, ezért ez idő alatt  az érintett területen közlekedők számoljanak a forgalomváltozással.

Nagy figyelmet fordítottak a járdaszakaszok rekonstrukciójára is

– Az utak mellett a járdákról sem feledkeztünk meg az elmúlt időszakban. Gondoljunk csak vissza a Hortobágy utcának a három ütemben végzett aszfaltcseréjére.

Papp Csaba a sajtótájékoztatón továbbá hangsúlyozta, hogy egészségügyi szakemberként a kerékpárutak kialakítása az egyik legfontosabb számára. Éppen ezért nagy előrelépésnek tekinti a Garai utca és a Pesti utca közötti bicikliút kiépítését, melyet előszeretettel használnak a sportkedvelők.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában