Településfejlesztés

2023.11.09. 15:35

Újabb helyszínen folytatódik a nagyfelületű aszfaltozás Debrecenben

Jól halad a környezetszépítés a Csapókertben.

Nagy Emese

Zajlik a munka a területen

Forrás: Kiss Annamarie

Megkezdődött az Apafi utca Virág utca és Kassai út közötti szakaszának nagyfelületű útfelújítása. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a helyszínen.

Mint Szilágyi Edina önkormányzati képviselő elmondta, a Csapókert folyamatosan fejlődik; most 150 méteren újul meg az aszfalt az Apafi utcán. 

Elsődleges szempont az, hogy a csapókertiek és a környéken járók jól érezzék magukat és komfortosan tudjanak közlekedni. Az elmúlt időszakban számos fejlesztésnek lehettünk tanúi a környéken, több utca aszfaltot kapott, és reményeink szerint ez a jövőben is folytatódni fog, ezek mind olyan fejlesztések, amik elengedhetetlenek

 – hangsúlyozta Szilágyi Edina. – A Csapókert megfelelő mértékben, és dinamikában fejlődik. Bízom benne, hogy ezt a lendületet fogjuk tudni folytatni, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kellő támogatást is biztosítsuk – mondta. 

Debrecen Tasó László Szilágyi Edina
Tasó László országgyűlési és Szilágyi Edina önkormányzati képviselő számolt be a részletekről
Forrás: Kiss Annamarie

Kifejezte reményét, hogy nemcsak az itteni lakók körében népszerű, hanem a város más részein is ismert már a csapókerti közösségi élet, amire nagyon nagy hangsúlyt fektetnek. A legközelebbi közösségi összejövetel egyébként november 24-én lesz, délután 14 órától, ez szintén egy kiemelendő alkalom: a Huszár Gál és Budai Nagy Antal utcák sivár, 1200 négyzetméteres saroktelkét közösségi faültetéssel szépítik meg. 

Olyan jól sikerült a korábban meghirdetett fásítási akciónk, hogy az adományokból több mint 30 csemetét tudunk megvásárolni, és az önkormányzat ugyancsak 30 fát fog adni, hogy az említett terület megszépüljön

 – tette hozzá a képviselő.

Iparfejlesztés és gazdasági program

Nincsen könnyű helyzetben Debrecen, mert a nagymértékű és továbbra is nagy léptekkel haladó iparfejlesztés és gazdasági program végrehajtása energiát vesz el tőle. De ettől függetlenül mindig van figyelem és energia arra is, hogy a lakossági kéréseket teljesítsék

 – hangsúlyozta Tasó László országgyűlési képviselő. Mint kiemelte, nem túlozz azzal, hogy Magyarország legnagyobb belterületi útfelújítási programja zajlik Debrecen, most még a fővárosban sincs olyan mértékű átalakítás, fejlődési folyamat, mint a cívisvárosban. – Számunkra az a fontos, hogy az infrastruktúra fejlesztése mellett a lakossági környezet javítása is legyen meg, hogy elégedettek legyenek a debreceniek – fűzte hozzá.

Debrecen aszfaltozás haon
Dolgoznak a gépek az utcában 
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában