Elismerés

2023.10.13. 12:21

Újabb céget ismertek el Debrecenben a zöld törekvéseik miatt

Ismét Fenntartható Debrecen Díjjal ismert el a debreceni önkormányzat több pályázót. A díjazottak közül október 13-án, pénteken a Dechatlon Magyarország Kft. részére adta át a díjat Balázs Ákos alpolgármester.

Haon.hu

Balázs Ákos (jobbról) adta át a díjat

Forrás: Debreceni Városháza

A Fenntartható Debrecen Díjjal 2019 óta a város azokat a gazdálkodó szervezeteket, intézményeket, munkaközösségeket jutalmazza, amelyek tevékenysége összhangban áll Debrecen azon fenntarthatósági törekvéseivel, mellyel a jövő gazdaságát építik. 2022-ben a Zöld Munkacsoport javaslatai alapján az elismerés új koncepciója is megszületett. Az új pályázat célja Debrecen város épített és természetes környezetének megóvása, fejlesztése, a környezettudatos szemlélet kialakítása érdekében magas színvonalú, kiemelkedő értékű munkát végző, a környezettudatos működést és a fenntarthatóságot szem előtt tartó gazdálkodó szervezetek és közösségek elismerése – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében, amiben részletezik, hogy a Fenntartható Debrecen Díjat eddig többek között a Mamamibolt, az ITK cégcsoport, a Green Drops Farm Kft., az NI Hungary Kft., az Eurings Zrt., a Szinorg Universal Zrt., a Szepesi Virágkertészet Kft., az FAG Magyarország Ipari Kft., a Mastiff Kft., valamint a Sensirion Hungary Kft érdemelte ki.

A Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság döntése alapján a Fenntartható Debrecen Díjban részesül 2023. évben a Decathlon Magyarország Kft.

Forrás: Debreceni Városháza 

Egyre több a kerékpárút Debrecenben 

Balázs Ákos alpolgármester az átadón elmondta, hogy Debrecen városa nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát közlekedés népszerűsítésére, amiben a Decathlon kiváló partner, hiszen az ehhez szükséges eszközök egyik legnagyobb disztribútora az áruház. A városvezető hozzátette, hogy a kerékpározás és egyéb közlekedési sporteszközök magas minőségű használatához nagyban hozzájárul a város, hiszen 2018-ban a debreceni kerékpárút-hálózat még nem érte el a 80 kilométert, addig ma már 108 kilométer a hálózat hosszúsága.
Balázs Ákos elmondta, hogy az elmúlt időszakban olyan területeken épült ki kerékpárút, mint a belvárosi hálózat, emellett a város keleti részén 8,5 kilométeren, vagy Kismacs felé is 3 kilométer hosszban.

A jövőbeni fejlesztésekről elmondta, hogy hamarosan indul a Pallagi úti kerékpárút építése egészen Pallagig, továbbá Józsán is várhatóak hasonló fejlesztések az Északnyugati Gazdasági Övezet irányába.

Nagy Bence és Balázs Ákos 
Forrás: Debreceni Városháza 

A Decathlon Magyarország Kft. nevében Nagy Bence a vállalat zöld nagykövete vette át a díjat, aki elmondta, hogy számukra nagy öröm, hogy elnyerték a díjat, hiszen a Decathlon számos olyan intézkedést hozott az áruházban, ami a fenntarthatósághoz hozzájárul. Hozzátette, hogy továbbra is aktív szereplői kívánnak lenni a zöld intézkedéseknek, ezzel pedig arra ösztönözni mindenkit, hogy tegyenek a fenntartható jövőért.

Tekernek és fát is ültetnek

Minden évben megvalósítanak egy országos decathlonos kollégáknak szóló kihívást, aminek a címe, Bringázz a munkába (BAM). A rendezvény időtartama egy hónap, ahol a kerékpárral érkező kollégák megtett kilométerét adják össze. A legtöbb kilométert gyűjtő áruház kapja a kihívás első díját. Az idei évben a debreceni áruház 1.384 km-t tekert. Országos szinten pedig ez a szám, 50.445 km.
Emellett a vásárlók és a kollégák részére, fedett kerékpártárolót és kerékpár szervizpontot biztosítanak egész évben. A cég munkatársai faültetésekből is kiveszik részüket, ugyanis két éve lett elültetve összesen 60-70 darab turkesztáni szilfa. Emellett több, mint 200 db fa és cserje található a parkolóban és saját területükön.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában