Idősköszöntés

2023.10.13. 11:59

„Imádok énekelni, és azt mondják, tudok is” – emelte ki a debreceni Kati néni, aki ottjártunkkor dalra fakadt – videóval

A kilencvenéves Farkas Lajosné Katalin tizenegy gyereket nevelt fel, akik egytől egyig imádták, ha édesanyjuk énekel.

Nagy Emese

Kati néni világéletében szeretett énekelni

Forrás: Napló-archív

Farkas Lajosné Katalin október 12-én töltötte be 90. életévét, ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt csütörtökön debreceni otthonában Nagy Sándor önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa. Ottjártunkkor megtudtuk, az ünnepelt tősgyökeres debreceni, hat testvérével Csapókertben nevelkedett. Férjével öt gyermekük született, a saját gyermekei mellett családon belül három gyámgyermeket, illetve nevelőotthonból további három gyermeket vettek magukhoz. A férje asztalosként dolgozott, míg Kati néni háztartásbeliként intézte a nagycsalád ügyes-bajos dolgait.

Forrás: Napló-archív

Utazásai során élményekkel gazdagodott

– Mióta az eszemet tudom, azóta imádok énekelni. Harmincöt éven át a Csapókerti Pávakörnek voltam a tagja. A csoporttal együtt nagyon sok helyen felléptünk, még a határon túl is: Olaszországban, Spanyolországban és Németországban is megfordultam. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, és örültem, hogy egy összetartó közösségnek lehettem a tagja, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot – emelte ki, akinek 17 dédunokája és 7 dédunokája van.

– Énekeljetek mindig, főzés, takarítás, vasalás közben is, nyissátok ki az ablakot, hogy mindenki hallja, hogy élni csodálatos – osztotta meg a hosszú élet titkát Kati éni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában