Segítséget kérnek

2023.10.09. 20:00

Házfelújítás közben érte baleset a Rett-szindrómában szenvedő Meike édesapját, így nincs, aki befejezze a szigetelést

A Kungler családnak hamarosan el kell hagynia szeretett józsai otthonát, ám egy nem várt esemény keresztbe húzta számításukat. Segítséget kérnek!

Nagy Emese

Kungler László és kislány, Kungler Meike

Forrás: Kungler László-archív

Az elmúlt években többször hírt adtunk Kunger Meikéről, a Rett-szindrómával küzdő kislány állapotáról. A négyéves kislány 24 órás felügyeletet igényel, és persze rengeteg kezelésre is szüksége van, ami nem kíméli a család pénztárcáját. Ha valamire jutott pénz, az azért volt, mert máshonnan elvették, azonban Meike szülei megelégelték, hogy folyamatosan fejtörést okozott nekik, miből állják a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő kislányuk kezeléseit, ezért megváltak szeretett józsai otthonuktól. Azért döntöttek a házuk eladása mellett, mert úgy voltak vele, ha vesznek egy jóval olcsóbbat, akkor a maradék összegből a hitelüket ki tudják fizetni, valamint Meike kezelésére is lesz elegendő pénzük. A ház eladás megtörtént, sőt, Hajdúböszörményben vásároltak egy felújítandó házat, október 1-jén átvehették a kulcsokat. Megkezdődött a felújítás, amivel sietniük kell, hiszen néhány hét múlva a józsai házat el kell hagynia a családnak, viszont történt egy baleset, ami teljesen felülírta a terveiket.

Minden fillér számít

Jelenleg dolgozik a burkoló és a festő, úgy voltam vele, magamra vállalom, hogy a szigetelést én megcsinálom, mindent elterveztem, de sajnos a sors közbeszólt

– osztotta meg Kunger László, Meike édesapja, aki nagyon el van keseredve. A Haon érdeklődésére elmondta, minden fillér fontos számukra, ezért is vett ki szabadságot, hogy besegítsen a mesterembereknek, s ne kelljen még több pénzt kiadniuk. De jött egy váratlan fordulat, vasárnap délután a munkálatok közepette rálépett egy téglára, és ez a lépés olyan balul sült el, hogy eltört a lába.

– Hihetetlenül mérges vagyok, haladni kellene a szigeteléssel, de tehetetlenné váltam, nem tudom, mihez kezdjünk. Azt mondták az orvosok, lehet műteni kell, ám anélkül is 6 hétig rajta lesz a gipsz, azután pedig kezdődhet a rehabilitáció, ami azt jelenti, erre az évre „megsemmisültem’. 

Sietnünk kellene a munkálatokkal, mert néhány hét múlva ki kell költözni a józsai házból, azonban nem tudjuk, Meike szervezete hogyan reagálna a felújítással járó zajra és porra. Nem tudjuk, a hangzavar milyen hatással lenne az epilepsziájára, de őszintén, nem is akarjuk megtudni! – hangsúlyozta az édesapa.

 

debrecen-józsa, hajdúböszörmény, rett-szindróma- kungler meike
Kungler László és családja már nagyon várja, elkészüljön új otthonuk 
Forrás: Napló-archív

Az édesapa tehetetlennek érzi magát

Megjegyezte, Meike állapota szerencsére stagnál, ezért is szeretnék, hogy mielőtt megérkezne a nagy hideg, azelőtt rendbe tegyék a böszörményi házat, a kislánynak adott legyen minden ahhoz, hogy jól viselje a szervezete a költözést.

Nem tudom, hogy mit csináljak, mindenre nem tudunk mestert fogadni, a festő és a burkoló is elvisz rengeteg pénzt, ezért is próbáltam a szigeteléssel spórolni, hogy annak a munkaköltségét megfogjam

– szögezte le. Hozzátette, elfogadnak bármilyen támogatást, nagyon hálásak lennének, ha akadnának néhányan, akik segítenének a szigetelésben. Jelenleg az a legfontosabb számukra, hogy időben végezzenek a munkálatokkal, és gyermekeiket, köztük Meikét is egy otthonos ház fogadja, ahol szeretetben és egészségben készülődhessenek a szeretet ünnepére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában