29. Hajdúhét

2023.08.16. 13:33

Startol a Hajdúhét: csütörtökön a Bagossyra bulizhatunk Hajdúböszörményben

A térség és Hajdúböszörmény egyik legnagyobb rendezvénye immár 29. alkalommal várja a látogatókat augusztus 17. és 19. között.

Bucsi Bernadett

Forrás: Czinege Melinda

A hazai könnyűzenei világ legnépszerűbb előadóival, kulturális és kézműves programokkal várja a látogatókat Hajdúböszörmény a következő napokban. A 29. Hajdúhét augusztus 17-én, csütörtökön rajtol. A szervezők a három napos programsorozat részleteiről a fesztivált megelőző napon, szerdán sajtótájékoztatón számoltak be.

Sőrés István alpolgármester a Hajdúhét történetét idézte fel, és ismertette, hogy ez a rendezvény csak egy a Hajdúsági nyár elnevezésű hajdúböszörményi programsorozatból. 

Mint mondta, a Kotta Fesztivál és a Traktorhúzó verseny mellett szerepel egy listán a Hajdúhét, mint nyári esemény a városban, a programok sorát pedig a szeptemberi városnap zárja évről évre. Kiemelte azt is, hogy a Hajdúhét három napon át várja majd az érdeklődőket, a rendezvény nevében a hét történelmi hajdúváros összefogásáról emlékezik meg Hajdúböszörmény.– Az idei költségvetésben három kiemelt rendezvényt támogattunk, az egyik a 60 éves Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep volt, a másik a most következő Hajdúhét, végül pedig a városnap kap majd támogatást – ismertette. Hozzátette, hogy a nehéz anyagi idők ellenére úgy látják, Hajdúböszörményben nem hagyott alább a rendezvényszervezési kedv, és mint mondta, ebben nagy szerepe van a civil szervezetek munkájának. 

Az alpolgármester végül rámutatott arra is, hogy a Hajdúhét sokkal több, mint egy fesztivál, hiszen a három nap alatt a koncerteken túl számos más kulturális lehetőség kínálkozik a látogatóknak.

Új akcióval lepik meg a látogatókat

Jó hírrel szolgált a sajtótájékoztatón Kathi Pál, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője. Ismertette: aki a Hajdúhétre bérletet vásárol, az a rendezvény időtartama alatt a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben 20 százalékos kedvezménnyel válthat belépőt. Mint mondta, mindehhez elegendő felmutatni a fesztiválra váltott bérletkarszalagot.

Kiállítások, filmszínházi előadások, kézműves foglalkozások – sorolta a következő néhány nap programkínálatát Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. általános igazgatója. Említést tett arról, hogy augusztus 17-én, csütörtökön a Bagossy Brothers Company áll a színpadra, az erdélyi magyar együttest pénteken a hazai könnyűzenei világ egyik nagy kedvence, Rúzsa Magdi követi, szombaton pedig Pápai Joci és ByeAlex is koncertezik Böszörményben. 

Az idei évben igazán egyedülálló látvány- és hangzásvilággal készültünk, önmagában a nagyszínpadunk 180 négyzetméter, ilyen nagy színpad Hajdúböszörményben még nem volt. A hang- és fénytechnika szempontjából a legnevesebb fesztiválok technikai színvonalának is megfelel majd mindaz, amit itt a városunkban nyújtani fog a stáb 

– részletezte az általános igazgató.

A sajtótájékoztató helyszíne a hajdúböszörményi főtér volt, a Hajdúhétre szervezett programok nagy része itt zajlik majd. A téren ottjártunkkor is édes kürtőskalács illat csábított, de, hogy ne csak a hasunkban érezzük a fesztiválhangulatot, egy körre az óriáskerékre is felülhettek a sajtó megjelent képviselői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában