Jön a Hajdúhét!

2023.08.09. 15:49

A Bagossy, Rúzsa Magdi, Pápai Joci és ByeAlex is Hajdúböszörmény felé veszi az irányt

Közeleg a térség és Hajdúböszörmény egyik legnagyobb rendezvénye, a Hajdúhét.

Bucsi Bernadett

Szerdán ismertették a Hajdúhét programját

Forrás: Czienge Melinda

Egy hét és egy éjszaka – éppen ennyit kell még várni arra, hogy kezdetét vegye az idei, immár 29. Hajdúhét, a térség és Hajdúböszörmény egyik legnagyobb rendezvénye. Augusztus 17. és 19. között Hajdúböszörmény fogadja a hazai könnyűzenei világ legnépszerűbb előadóit, de a szervezők a koncertélmények mellett számtalan más eseménnyel is gazdagabbá teszik a látogatók nyarát.

A három napos programsorozat részleteiről augusztus 9-én, szerdán sajtótájékoztatón számoltak be az érintettek. A tájékoztatón Kiss Attila polgármester kiemelte: a fesztivál – mely sok évtizedes hagyományra tekint vissza, és mely elnevezésében a hét hajdúváros, így Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúszoboszló, Polgár és Vámospércs összefogását jelképezi – mára jóval több mint koncertek sorozata. A sztárfellépők műsorai mellett a három napon át a délelőtti óráktól folyamatosan összművészeti programok várják majd az érdeklődőket. 

Filmvetítéstől a kiállításokon és a szakmai előadásokon keresztül a gyermekprogramokig lesznek események, melyek több generációnak és különféle érdeklődési körű látogatónak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget

 – mutatott rá.

Fórizs László alpolgármester (balról) és Kiss Attila polgármester
Forrás: Czinege Melinda

Négy kiemelt eseménnyel

A programok mellett a város központjában is élmények sokasága várja majd a látogatókat, a szerdai tájékoztató ideje alatt a Bocskai fejedelem után keresztelt főtéren már rajtra készen állt többek mellett az óriáskerék és a dodgem.

– A Kotta fesztivál a múlt héten nagy sikerrel zajlott, ezen a hétvégén Traktorhúzó verseny lesz a városunkban, mely várhatóan több ezer látogatót vonz Hajdúböszörménybe, azt követően pedig augusztus 17. és 19. között a Hajdúhét kínál programlehetőséget a látogatóknak – mutatott rá a böszörményi nyári programkínálatra és a város turisztikai vonzerejére Fórizs László alpolgármester, aki emlékeztetett arra is, hogy mindezekkel az események a város szeptemberi születésnapját készítik elő.

A Hajdúhéten fellép a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi, Pápai Joci és a ByeAlex és a Slepp, továbbá elismert hazai DJ-k is, erről már Bertalan Imre, a Hajdú7 Kft. ügyvezetője beszélt. Kiemelte: idén új szolgáltatásként egy úgynevezett Civil udvarral is készülnek. 

Ez a lehetőség főként a gyerekeknek lesz majd vonzó, hiszen itt ökojátszóház, kézműves és kreatív sarok kap helyet

– mondta el. 

Bertalan Imre
Forrás: Czinege Melinda

Emlékeztetett arra, hogy a nappali programok minden nap 16 óráig térítésmentesen látogathatók majd, illetve, hogy az esti koncertek a 12 éven aluli gyermekeknek lesznek díjtalanok. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy idén a korábbihoz képest még nagyobb színpadon adnak koncertet az előadók, akik minden esetben élőzenét biztosítanak a közönségnek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában