Beruházás

2023.07.18. 11:11

Megújult a téglási Degenfeld-kastély

Uniós és állami támogatásból korszerűsítették az épületet.

Haon.hu

A Degenfeld-kastély

Forrás: Napló-archív

Komplex energetikai korszerűsítést hajtottak végre a téglási Degenfeld-Schomburg kastélyban, a 274 millió forintos fejlesztés júniusban fejeződött be –  adta hírül az MTI kedden.

Mint arról a távirati irodát a kivitelező Hydroexport-Keviép Kereskedelmi Kft. tájékoztatta, a projektben a Hajdú-Bihar vármegyei kastély épületeiben megújuló energiát hasznosító rendszert építettek ki (hőszivattyú, napkollektor), korszerűsítették a villamos- és fűtésrendszereket, kicserélték a nyílászárókat, továbbá utólag hőszigetelték az épületeket.

A beruházás a Széchenyi Terv Plusz programban, a magyar állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, 90 százalékos, feltételesen visszatérítendő támogatás elnyerésével – olvasható a közleményben. 

Az  eredeti bútorzat több mintegy évvel ezelőtt került vissza a kastélyba egy felajánlás révén. Erről itt írtunk bővebben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában