Fejlesztés

2023.07.25. 11:02

Hat hajdú-bihari iskolában lesz korszerűbb az elektromos hálózat

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ hat iskolájában kezdődött meg a villamos hálózat fejlesztése, tudatta közleményben a tankerület.

Mint írták, a kivitelezés során megvalósul a meglévő épületek erősáramú épületvillamossági hálózatának felújítása, korszerűsítése: villamos elosztószekrények, kábelnyomvonal, védőcsövek, kábelek, lámpatestek, villamos szerelvények cseréje. Emellett megtörténik a felújítandó épületek villamos csatlakozási teljesítményének felülvizsgálata és a meglévő fogyasztásmérő szekrények szabványosítása is. A kivitelezési munkálatok során a kivésett vezetékek, szekrények helyeit  is visszajavítják, festik.

A fejlesztésben érintett feladatellátási helyek a Furtai Bessenyei György Általános Iskola, a sárrétudvari Jókai Mór Általános Iskola, a püspökladányi Kálvin Téri Általános Iskola, az Irinyi Károly Általános Iskola Hencidai Telephelye, a komádi Barsi Dénes Általános Iskola és a Csökmői Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth utcai Telephelye.

A közleményben hozzátették: a projektben megvalósított fejlesztésekkel biztosítható a 21. század követelményeinek megfelelő köznevelési infrastruktúra. A projekt hozzájárul az alacsonyabb terhelésre tervezett, sok helyen már elavult elektromos hálózati rendszerek fejlesztéséhez, felújításához vagy teljes megújulásához.

Mint írták, az elektromos rendszerek fejlesztését indokolja az IKT eszközök darabszámának gyors növekedése is, hiszen ezen eszközök megkövetelik a stabil és korszerű elektromos hálózati hátteret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában