haon.hu video

2023.05.14. 21:29

Vasárnap éjfélre nyoma sem lesz a Mihály-napi vásárnak - fotókkal, videóval

A közterület-felügyelet dolgozói hétfőn reggel újra végigjárják a hatalmas területet, s ha kell, újra takarítanak.

Forrás: Kiss Annamarie

Véget ért a debreceni Mihály-napi vásár. Az árusítás határideje vasárnap este nyolc óra volt. Sokan már korábban elpakoltak. Elnémult a minifánk olajának sercegése, hazament, és lemosta arcáról az aranyfestéket a vásár „szobra”, akit a kalapba dobott apró csörgése „keltett életre” egy-egy mozdulat erejéig; rendezetten ládákba rakva utaztak már a kézműves lekvárok, amelyeknek a készítője néhány órával azelőtt felajánlotta fotós kollégámnak, hogy a teljes árukészletét odaadná a fényképezőgépéért cserébe. Az üzlet nem jött létre, így e cikkben a vásár órákkal később kezdődő bontásának fotói is láthatók.

Megpihennek a hangszálak is, ott, ahol nemrég kiabálva kínálták a termékeket, és kreatív reklámmondatokat harsogtak. Most a bódék szétszerelésének hideg, érzelemmentes hangjai töltik be a Böszörményi utat.

Hétfőn zavartalan lesz a közlekedés

Dr. Ónadi János, a Debreceni Közterület Felügyelet piaci osztályvezetője a Haon érdeklődésére elmondta, az időjárási körülményeket számításba véve, elégedett a vásár iránti érdeklődéssel. Megközelítőleg kilencszázra becsülte a részt vevő árusok számát, de napokon belül pontos adattal tud szolgálni. Megtudtuk, a bódébontásra és takarításra négy órát szánnak, a terveik szerint éjfélre már nyoma sem lesz annak, hogy az elmúlt két napban hatalmas területen vásári forgatag volt. A hétfőn erre közlekedőknek már semmilyen forgalmi akadállyal nem kell számolni. A közterület-felügyelet dolgozói hétfőn délelőtt újra végigjárják a területet, és ahol szükséges, megtisztítják a vásári területet. 

HaBe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában