Esős forgatag

2023.05.14. 17:08

Esernyők színes kavalkádjává vált a debreceni vásár vasárnap - fotókkal

A függönyök, szőnyegek népszerűsége töretlen, de vasárnap délután kapkodva kellett választani.

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy a víz az égből, úgy estek az árak is a Mihály-napi vásár egyik leghangosabb részén vasárnap délután. Egy háromfokos szobalétra tetejéről skandálta egy fiatal nő, hogy végkiárusítás van, itt minden kétezer forint – figyelemfelkeltően természetellenes hangsúllyal, egy másik sátorban a táskákat egységárasították, amott a tányérokat árulták hatos pakkban kedvező áron. A függönyök és szőnyegek népszerűségét nem mosta el az eső, legfeljebb hamarabb hoztak döntést, s fogták „menekülőre”. Míg egyes kereskedők villámakciókkal és a vásári miliőhöz tartozó csábító mondatokkal igyekeztek eladni minél több terméket a hazaindulás előtt, mások felmérve az idő hatását a szabadtéri eseményre, már délután két órakor csomagolni kezdték megmaradt termékeiket, sátrat bontottak.

Kelendőek voltak a függönyök
Forrás: Kiss Annamarie

A kókusz a debreceni kedvenc

Nemúgy a Királyi Marcipán desszertkészítő családi vállalkozás képviselői, akik ottjártunkkor épp egy narancskrémes kókusztekercset szeltek fel, hogy pótolhassák hosszú standjuk egyik ürülő tálcáját. Mint megtudtuk, harminc éve foglalkoznak kézműves édességek, bonbonok készítésével, ezen a vásáron második alkalommal árultak, s tapasztalatuk szerint a debreceniek nagyon szeretik a kókuszos finomságokat. Bár a központjuk Budapesten van, örömmel vesznek részt ehhez hasonló vásárokon, rendezvényeken, mert ilyenkor nagyon sokan megismerik a termékeiket, és jóleső találkozni a visszatérő vevőkkel is.

Megbízható fűszerforrás

A mikepércsi család tagjai, akikre a játékoknál figyeltünk fel, szintén ilyen elégedett és visszatérő vásárlók, ám egy másik kereskedőnél. Míg Adél és Zalán, a három-, illetve ötéves gyerekek válogatnak, a szülők, Emese és Attila elmondták, hogy tavaly kakukkfű- és rozmaringpalántát vettek egy úrtól. Az egészséges fűszernövények olyan szépen fejlődtek, hogy a megbízható forráshoz idén oregánóért és tárkonyért jöttek.

A rossz idő sem tántorította el a mikepércsi családot
Forrás: Kiss Annamarie

Enikő és lánya, Szabina a vásár mindkét napján jelen voltak. Néhány általuk vásárolt termék előtt hosszú út áll, koreai ismerősöknek küldenek ajándékba gravírozott fakanalakat és mézeskalács szívet.

A csepergő eső felfrissítette és szellősebbé tette a teret, 16 óra után elállt az eső, az árusok 20 óráig kínálhatják portékájukat. 

HaBe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában