Betöltött mandátum

2023.04.19. 14:41

Az ellenzéki képviselő nem áll Debrecen fejlődésének az útjába

Az ellenzéki politikus a város polgárainak jólétét és a dolgozók érdekeit tartja szem előtt.

Káposznyák István

Forrás: Napló-archív

Káposznyák István, a Magyar Szolidaritás Mozgalom képviselőjelöltje vette át a Gulácsi Anna Ilona halálával megüresedett debreceni önkormányzati képviselői mandátumot április elején.

A debreceni közgyűlés újdonsült tagjával a Szócikk készített interjút. A beszélgetésben a politikus reálisan kifejti, attól, hogy ellenzéki képviselő, még nem mond mindenre zsigerből nemet. A huszonöt éven keresztül határőrként, majd a debreceni repülőtér biztonsági főnökeként dolgozó Káposznyák István nem pártpolitikai szempontok alapján dönt: azt mérlegeli, mi a helyes döntés az emberek szempontjából.

A Debrecenben épülő akkumulátorgyárral kapcsolatban elmondta, tény, hogy az ipar egy világméretű átállás előtt áll. Mint fogalmazott, a belsőégésű motorokat és a kőolajra épülő ipart leváltják az akkumulátoros autók és gépek.

Az egész világ, azon van, hogy ebből az átállásból hasznot húzzon. Így cselekszenek a csehek és így a lengyelek is. Úgy tűnik, hogy Kelet-Európa egyik nyertese lesz ezeknek a folyamatoknak. Ha ezen belül Debrecen kiemelten fontos szerepet kap, az szerintem nem biztos, hogy baj

 – vallja a képviselő.

Hangsúlyozta, ha a gyárak betartják a környezetvédelmi előírásokat, legalább ezer eurós fizetést adnak a munkavállalóknak, és a szakszervezeteket is beengedik az üzemekbe, úgy nem áll a fejlődés útjába, hiszen a beruházások Debrecen számára is erős regionális pozíciót biztosíthatnak.

A képviselő a zebramininum programmal megreformálná a debreceni közlekedést, valamint Magyarország vízügyi problémáira is van javaslata. Állítása szerint évek óta konzultál szakértőkkel, akik szerint a megfelelő helyeken felépülő csatornákkal, víztározókkal és egyéb korszerű megoldásokkal kezelhető lenne Hajdú-Bihar vármegye vízháztartása.

Káposznyák István megjegyzi, a világon egyre több helyen egyre nagyobb a pusztítás. Akivel csak lehet, együttműködve szeretne építeni.

A teljes interjú itt olvasható.


HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában