Gazdasági évnyitó

2023.03.09. 14:35

Orbán Viktor: szükség van a magyar járműiparra

Magyarországon jelenleg 300 ezer család megélhetése köthető járműipari üzemekhez.

A miniszterelnök elmondta, technológiai változtatás történik ezen a területen

Forrás: MW-archív

Magyarország továbbra is a legszigorúbb biztonsági előírásokat alkalmazza minden ipari beruházás esetén, szigorúbbakat, mint amik a hasonló német gyárakban fennállnak – hangsúlyozta Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján

A miniszterelnök elmondta, hazánkban 300 ezer család kenyerét keresik meg a családfenntartók a járműiparhoz köthető üzemekben, gyárakban. Úgy fogalmazott: technológiai változtatás történik ezen a területen. 

Kiemelte: 2035 után nem lehet gyártani benzinnel működő autókat. – Nekünk kihívás lesz, ha mi nem tudjuk előállítani az elektromos autógyártáshoz szükséges eszközöket, mert akkor máshol gyártják majd le, a hagyományos autógyárak pedig szépen lassan bezárnak – emelte ki. Hangsúlyozta Győrben az Audi-, Kecskeméten a Mercedes., a Debrecenben megépülő BMW-gyár, valamint a  Szentgotthárdban az Opel jelentőségét.

Nekünk mindenképpen meg kell tartani a magyar járműipart Magyarországon, akkor is, ha közben átáll fosszilisról elektromobilisra. Az ahhoz szükséges gyártási technológiákat és új gépjármű alkatrészgyártási sorokat Magyarországon kell létrehozni az akkumulátortól a hajtásláncokig

– mondta a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában