Csereprogram

2023.02.15. 16:41

Ingyenes LED-izzókat igényelhetnek Hajdúhadházon és Tégláson is

Március 15-ig lehet regisztrálni

Forrás: Illusztráció/Napló-archív

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Tégláson és Hajdúhadházon a CYEB és a városok önkormányzatainak jóvoltából – tudatta közösségi oldalán Téglás polgármestere, Szabó Csaba és a hajdúhadházi városvezetés is.

Kiemelték, a LED fényforrások használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában és akár tíz éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. 

Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, mely a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. Egy online kalkulátor segítségével kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzók világítanak egy háztartásban.

 

A ledcsere.hu oldalon a „Jelentkezés"-re kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla és hajdúhadházi, valamint téglási lakcímkártyával rendelkezik.

 

Néhány adat kitöltését, továbbá dokumentumok feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Hajdúhadházat, valamint Téglást kell bejelölni.

Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak emailt a jelentkezők. Regisztrálni március 15-ig lehetséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában