Hajdú hagyományok nyomában

2022.09.11. 07:00

Így buliztak a „Ligetben”

Tizenegyedik alkalommal mulattak együtt szombaton a Szabó Lőrinc utcán.

Forrás: Molnár Péter

Tótágast állt egy kislány a Szabó Lőrinc utcán a színpad közelében, amikor szombaton délután megérkeztem a Hajdú hagyományok nyomában a Ligetben című rendezvényre.

Forrás: Molnár Péter

Fáradhatatlanul lendítette lábát az ég felé újra és újra. Talán tőle kapott kedvet az időjárás is, hogy „kiforduljon magából” egy rövid időre, s áprilisi bolondossággal, villámlással, esővel felhősítse a 11. alkalommal megszervezett program látogatóinak homlokát. Az ég hamar kitisztult, a Liget pedig újra megtelt látogatókkal: sorban álltak a fotóautomata előtt; több fonott kasnyi gyerekmosoly körözött vígan a szépen festett népi fahinta karjain lógva; ügyes kezek között virággá vált a színezett kukoricacsuhé; sokan igyekeztek barátságot kötni az erősebbnek mutatkozó gravitációval a gólyalábakon billegve, míg az út két oldalán főzőcsapatok sátraiban sürögtek, beszélgettek a baráti társaságok tagjai.

DJ Dominique
Forrás: Molnár Péter

A két színpadon egymást követték táncos és zenés produkciók. A negyedik életévéhez közeledő Makó Annát a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, valamint a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület műsora nyűgözte le, illetve az arcfestő lányok munkája, akikhez határozott elképzeléssel érkezett: unikornist szeretne. Édesanyjától, Makóné Tőkés Ildikótól megtudtuk, az eseményről a közösségi oldalról értesült a család, amely a szintén jelen lévő egyéves Adéllal és édesapjukkal, Tamással teljes.

Tóth Gabi koncertje
Forrás: Molnár Péter

A városrészi programot egy pályázatnak köszönhetően idén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatta – derült ki a kora esti hivatalos köszöntőkből. Pajna Zoltán hatvan éve mondhatja otthonának e „vidéket”. Felidézte, hogyan formálódott, épült az elmúlt négy évtizedben a környezete. – A városrész lakóinak összefogása példaértékű lehet mindannyiunknak. A megyei önkormányzat elnökeként is azt hangoztatom: a megye bármelyik településén járok a 82-ből, beleértve Debrecent, egyek vagyunk. A megye és a székhely sikeréért dolgozunk – fogalmazott. Katona Erzsébet önkormányzati képviselő a közösség munkáját emelte ki, ami nélkül sem az eddigi, sem a mostani esemény nem valósulhatott volna meg, míg Barcsa Lajos alpolgármester a közösségi élmények megtapasztalásának előnyeiről szólt. A programsor Tóth Gabi fellépésével és utcabállal zárult. 

HaBe


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában