Hétfőn adták át

2022.01.31. 15:13

Területi ombudsmaniroda nyitott meg Debrecenben

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala célja, hogy minél közelebb vigyék a személyes ügyintézés lehetőségét az ügyfelekhez.

Forrás: Czinege Melinda

Februártól már Debrecenben is kezdeményezhető személyesen az ombudsmaneljárás az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala debreceni területi irodájában.

 

– Azt az elvet és stratégiát követem hivatalba lépésem óta, hogy minél közelebb kerüljünk az állampolgárokhoz - hangsúlyozta beszédében Kozma Ákos ombudsman a hétfői átadón. Mint elmondta, az elmúlt két év alatt számos büntetés-végrehajtási- és gyermekvédelmi intézményt keresett fel személyesen, illetve monitorozták az iskolaőrök működését is.

Forrás: Czinege Melinda

– Ennek a személyes jelenlétnek egy következő, fontos mérföldköve, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, eddig soha nem látott módon, területi irodákat nyit Magyarországon. Ezeknek célja, hogy az állampolgárok ne csak a fővárosban, hanem vidéki nagyvárosokban is tudjanak személyesen segítséget, tájékoztatást kérni - hangsúlyozta Kozma Ákos. Hozzátette, a hétfői napon Szegeden és Győrben adtak át irodákat, illetve az első félévben még további hármat terveznek megnyitni.

Forrás: Czinege Melinda

Kocsis Zoltán, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala területi referense szerint is fontos, hogy az ügyfelekkel személyesen tudják tartani a kapcsolatot.

 

A területi irodáknak köszönhetően lehetősége van az állampolgároknak arra, hogy személyesen tudjanak ombudsmaneljárást kezdeményezni. Az ügyfeleket hétfőn és kedden személyes ügyintézéssel fogadjuk, a többi hétköznapon pedig telefonos ügyintézésre és időpont-egyeztetésre van lehetőség

- mondta.

 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához évente körülbelül nyolcezer beadvány érkezik. Az ombudsman az alapvető jogokat érintő, valamint rendőri intézkedéssel összefüggő panaszok, közérdekű bejelentések és a kezelésükkel szembeni panaszok kivizsgálása mellett diszkriminációval kapcsolatos hatósági eljárásokat folytat le. Februártól többek között ezen ügyek intézésére is lehetőség nyílt Debrecenben.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában