Vallás

2022.01.11. 10:06

Egy hétig az imádság volt a középpontban

Hosszú évek óta hagyomány, hogy megtartják a csapókerti imahetet.

Lakatos Zoltán, a Debrecen-Csapókert Református Egyházközösség lelkésze

Forrás: Napló-archív

Imahetet tartott a cívisvárosi Csapókerti Református Egyházközség, Lakatos Zoltán lelkészük szervezésében 2022 első hetében. A Sabbat – Isten ritmusában élni elnevezésű, január 2-től a következő hét vasárnapjáig tartó eseménysorozathoz a Szappanos úti baptista gyülekezet a lelkészeivel együtt csatlakozott. 

 

Hit és reménység 

 

Az estéről estére tartott közösségi alkalmakon az arra felkészült lelkészek végezték a tanítói és imádságokra buzdító szolgálatokat. 

Több településről érkeztek az imahétre lelkipásztorok, így Hajdúböszörményből, Hajdúsámsonból, Debrecenből és Kokadról. 

Az emberi élet védelmére adott – tartsd meg a nyugalom napját – Isteni parancsot, mint alaptémát a svájci hívők állították össze. Több európai ország városában, valamint falvakban az evangéliumi (Aliansz) alapokon működő gyülekezetek tették magukévá. A záró ünnepélyes alkalmon, a hitet és a reménységet ébresztő témakörben Kiss János baptista vezető lelkipásztor összegezte a heti téma lényegét. Lakatos Zoltán lelkész igehirdetésében rámutatott a nyugalmat kereső modern ember dilemmáira. A reménytelen embervilág reménységének csillagát, annak ragyogását tükrözte a baptista énekkar szolgálata, valamint az alkalomhoz kapcsolódó imádságok sokasága. Az év első egész hete során, nyugalomra serkentő impulzusokat fogadhattak a közösség résztvevői. 

 

Szász Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában