fejlesztés

2021.10.02. 15:36

Több mint száz japán cseresznyefát ültetnek el Hajdúszoboszlón, új attrakció lehet belőlük

Több mint kétmilliárd forint van arra, hogy új képet mutasson az üdülőövezet.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Megújul a hajdúszoboszlói Mátyás király sétány és a Szent István park jelentős része a most kezdődő és várhatóan jövő év szeptember végén záruló, kétmilliárd forintot is meghaladó finanszírozású fejlesztési programban. A projektben egyrészt a sétány gépjárműforgalmát szeretnék csillapítani, másrészt tíz élménypont kialakításával egy attraktív sétálóutcát kívánnak létrehozni. Az élménypontok a Debrecen–Hortobágy–Tiszató–Hajdúszoboszló desztinációs térség bemutatását célozzák. A fejlesztésben egy fedett kerékpártárolót, egy családbarát mosdót és egy árusító egységet is kialakítanak.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere a beruházásról még elmondta, hogy a Mátyás király sétányon a tervek szerint 28 fát átültetnek, 19-et kivágnak. Ezek mindegyike legfeljebb karvastagságú, kisebb fa.

Ugyanakkor a sétány átalakítása, megújítása fásítást is tartalmaz, oda 112 darab japán cseresznyefát ültetnek el. Ez a gyorsan növő fafajta a látványos virágzásával idővel akár a vonzerejét növelő, egy új turistalátványossága is lehet majd Hajdúszoboszlónak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában