útépítés

2021.08.12. 20:40

Szélesítik a debreceni Jánosi utcát, új szegély is lesz

A munkálatok várhatóan jövő hét elejéig tartanak.

Fotó: Debrecen.hu

A debreceni Csapókert városrészben található Jánosi utcán útszélesítési és szegélyépítési munkálatok kezdődtek augusztus 9-én, tudatta a Debrecen.hu.

Fotó: Debrecen.hu

A beruházás a Jánosi utca 56. számú ingatlantól a páros oldalban, a Kisfaludy utca irányába mintegy 65 méter hosszban és fél méter szélességben zajlik. A beavatkozást az indokolja, hogy ezen az útszakaszon folyamatos és jelentős a padka igénybe vétele, illetve itt áll rendelkezésre elegendő szabad közterület a szükséges útszélesítés és szegélyépítés elvégzéséhez. Az elsődleges cél mindezzel a kétirányú forgalom eddiginél akadálymentesebbé tétele, valamint a csapadékvíz-elvezetés biztosítása. A munkálatok – az időjárási körülményektől függően – várhatóan egy hétig tartanak.

A beruházáshoz szükséges bruttó 2,3 millió forintot Debrecen önkormányzata saját forrásból biztosítja.

A munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra, útszűkületre lehet számítani az érintett útszakaszon, ezért arra kérik a közlekedőket, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett ideiglenes közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában