fejlesztések

2021.08.08. 16:30

Nagyrábén mindig van valamilyen fejlesztés, és ez már az ingatlanárakon is meglátszik

Mihály napján ismét összegyűlne a nagyközség apraja-nagyja.

20190910 Nagyrábé fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló Elkészült Nagyrábé főutcájánák az új aszfaltborítása.

Fotó: Napló-archív

Két éve augusztusban fogtak neki a településen áthaladó főút korszerűsítésének, a beruházást 384 millió forintból kivitelezték. A felújítási munkálatokkal párhuzamosan szennyvízberuházást is elvégeztek csaknem kétmilliárd forint támogatásból.

Visszatért az élet

Tiszai Károly polgármester elmondta lapunknak, utóbbi pályázathoz egy helyreállítási tevékenység is kapcsolódott, hiszen a szennyvízberuházással járó munkálatok aszfaltbontással jártak.

„A mellékutcáink minősége ezáltal javult; mostanra minden utca járhatóvá vált, hiszen valamilyen szilárd burkolatot kapott”

– mondta. Hozzátette: a minőségi, járható utak biztosítása mellett egyéb fejlesztéseket is elvégeztek a településen, hogy az ott élőknek minél komfortosabb életminőséget biztosítsanak. – Pályázati forrásból megújult az orvosi rendelő, továbbá korszerűsödött a polgármesteri hivatal, teljesen önerőből bölcsődét hoztunk létre. Emellett építettünk két játszóteret is. Idén a Magyar Falu Programnak köszönhetően a művelődési házunk szépülhet meg, a Belügyminisztérium támogatásából pedig augusztusban egy 600 méteres szakaszon aszfaltozást tervezünk – részletezte. Hozzátette azt is,

a fejlesztések hatása az ingatlanárakon is megmutatkozik a településen.

A járványhelyzet korlátozásainak enyhítésével ismét szerveztek különböző programokat a faluban. A polgármester arról tájékoztatott, hogy pályázati támogatás jóvoltából ifjúsági fesztiválok, nyári táborok és színházi estek is helyet kaphatnak. Hozzátette: ismét megrendeznék a Sárrét Íze Fesztivált is. – Korábban már 12 alkalommal találkozhattunk a népszerű rendezvényen a látogatókkal, az utóbbi kettő maradt el a koronavírus-járvány miatt. Jellemzően Szent György-naphoz kapcsolódva április utolsó hétvégéjén tartjuk meg, most – a pandémia lehetőségeihez igazodva – Mihály-naphoz kötjük a rendezvényt, így szeptember végére tervezzük a fesztivált. Mostanra elmondhatom, hogy nemzetközi gasztronómiai találkozóvá nőtte ki magát az esemény, a Hungarikum Bizottságtól is nyertünk támogatást a megvalósításához – mondta.

BBI

Borítókép: a felújított út mögött a kívül-belül megszépült polgármesteri hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában