lakossági panasz, polgármesteri válasz

2021.06.25. 10:08

Folyamatosan gondozzák a sápi temetőt

A lakosság türelmét kérte a polgármester a sírkert karbantartási munkáinak az elvégzéséhez.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A tolerancia, az elfogadás és az együtt gondolkodás az, ami igazán fontos – erre hívta fel a figyelmet Karacs Imre, Sáp polgármestere annak apropóján, hogy a település lakói közül volt, aki közösségi felületen adott hangot panaszának. Az önkormányzati tulajdonban lévő temető állapotát illetően akadt a helyi lakosnak kifogásolnivalója, szerinte ugyanis elgazosodott, elhanyagolt a terület. A település polgármestere arról tájékoztatta lapunkat, hogy a karbantartási munkálatok folyamatosak, a rendezetlen látvánnyal legfeljebb a fűnyírás megkezdése előtt találkozhattak az arra járók.

A szemetet is elszállítják majd

– Ha tavasszal kizöldül és megnő a fű, akkor azt levágjuk. Sápon meglehetősen kevés a sírhelymegváltás, nem az abból befolyó összegből fedezzük a karbantartást. Ugyan tagjai vagyunk a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat társulásának, de a terület rendezéséről az önkormányzatunk saját költségén gondoskodik. Vannak lakostársak, akik a karbantartási munkák minőségéről a legnépszerűbb közösségi oldalon fejtik ki a véleményüket. Polgármesterként fontos számomra az itt élők véleménye, éppen ezért mindenkit várok a hivatalba, ahol személyesen beszélhetünk a települést érintő gondolataikról – mondta.

A temető karbantartásáról szólva kifejtette: a helyi közmunkaprogramban tevékenykedő asszonyok nyírják a füvet, a sírok között teljesen ápolt környezetet alakítanak ki. – Minden fűnyírás után a műköveket leseperik, a gránitból vagy márványból készített sírokat pedig egyenként letörölik. A szemétgyűjtő kiürítését még a koronavírus-járvány előtt kezdtük meg, de a pandémia miatt a szemétszállítás menete megtorpant. Amint lesz lehetőségünk folytatni a szemét elszállítását, akkor meg fogjuk tenni – részletezte.

A polgármester arról is beszélt, hogy a 19 éves pályafutásának kezdetén nagy figyelmet fordított a temető felújítására. – Az önkormányzat az elhunytak sírkertjét ugyanúgy gondozza, mint a főút vagy az utcák környezetét. Elmondhatom, hogy 2002 óta mindig rendben van a temető. Mintegy négy év kellett ahhoz, hogy ez a terület áttekinthető és ápolt legyen. Több száz ró­zsát ültettünk, és padokat tettünk le. A pihenőhelyek ma már felújításra szorulnak, de még most is használhatók – mondta.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában