Ballagás

2021.06.15. 15:00

Búcsúzásul fát ültettek a végzősök

A hagyományos iskolai ballagást is befolyásolta a szerencsére lassan véget érő járványhelyzet.

Forrás: Vmirjáncki József

Az iskola vezetői úgy szervezték meg a nyolcadikosok búcsúját, hogy számukra is emlékezetes maradjon életük e jelentős eseménye. Kint a szabadban rengeteg virág, sok vendég, majd László Krisztina osztályfőnök elbocsájtó kedves szavai után az osztályban készült egy fotó, amely lehet, hogy utolsó felvétel az osztályról. Ezután járták be az iskola helyiségeit.

Pintye Edit intézményvezető elmondta, hogy ma ünnep van az általános iskolát befejező nyolcadikosok ünnepe. Az eseményen megjelent hozzátartozók mind annak örültek, hogy a kis bátortalan óvodásokból az iskolában eltöltött nyolc év alatt egészséges, okos és talpraesett fiatal lányok és fiúk lettek. Külön kiemelte és köszönetet mondott a most végzett iskolások szüleinek a gyermekükért végzett odaadó, lelkiismeretes és gondoskodó munkájukért.

Fotó: Vmirjáncki József

Köszönetet mondtak a diákok is, és nem csak a szülőknek, hanem hálájukat fejezték ki az őket tanító pedagógusoknak is. A köszönetek után a fiatalok jutalmazása következett. A berettyóújfalui Tankerületi Központ jutalomkönyvét Tokai Kristóf és Váradi Krisztián kapta. A helyi Nagyközségi Önkormányzat oklevelét és jutalmát Tarsoly Attila polgármester adta át Tokai Kristófnak. A helyi Román Nemzetiségi Önkormányzat jutalmát Váradi Krisztián vette át. A ballagási ünnepség befejezéseként a búcsúzók egy ámbrafa-csemetét ültettek el az iskola udvaron. A fa évek múltával is emlékezteti őket erre a nevezetes eseményre.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában