készülnek a nyárra

2021.05.25. 15:41

Sportos és kulturális táborok várják a gyerekeket Debrecenben

Érdemes kiváltani gyermekeinknek a Debrecen kártyát, mivel az okmány idén kedvezményes árú táborozást biztosít.

Fotó: Kiss Annamarie

Általános probléma a dolgozó szülők számára az örök kérdés: hová tegyük nyáron a gyereket? A pandémia sem könnyített ezen a dilemmán, sok családban ugyanis a digitális oktatás időszakában az volt ez egyetlen megoldás, hogy a vakációra tervezett szabadságot kiveszik. Hogy milyen lehetőségek és kedvezmények állnak nyáron a debreceni, táborozni vágyó általános iskolások előtt, sajtótájékoztatón mondta el kedden dr. Széles Diána alpolgármester, Koroknai Edit, a Modem ügyvezetője és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője a Gyulai István Atlétikai Stadion kosárlabdapályáján.

Széles Diána először a Debrecen kártya kezdeti népszerűségéről, majd annak a pandémia okozta megcsappanásáról beszélt.

„A koncepciónk szerint a városkártya nem csak a kedvezményekről szól, hanem egyfajta identitást és kötődést is kölcsönöz, hiszen csak a debreceniek jogosultak kiváltani ezt az okmányt”

– tudatta a politikus, majd leszögezte, magunk mögött tudhatjuk a járvány harmadik hullámát, így az élettel együtt Debrecenbe a városkártya funkciója is visszatér. Ezzel az alpolgármester arra utalt, hogy több debreceni intézmény kedvezményt biztosít azoknak a családoknak, akik általános iskolás korú gyermekeiket napközis táborba kívánják beíratni. Széles Diána végül arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet miatt sokáig kérdéses volt ugyan, hogy lehet-e ezen a nyáron táborokat szervezni, de az biztos, hogy a városi intézmények ilyen típusú programjai minden biztonsági előírásnak és feltételnek megfelelnek.

Nem csak gyermekeknek

Ilyen a Modem is, ahol a gyerekek már tavaly is megismerkedhettek a kortárs képzőművészet érdekességeivel. Az idei lehetőségekről Koroknai Edit tájékoztatott.

– Már az előző szezonban is sok szülőnek okozott nehézséget, hogy elhelyezze a gyermekeit, tavaly igyekeztünk sok, kis létszámú tábort szervezni.

„Idén a járvány miatt még nehezebb lett a helyzet, ezért a városvezetéssel arra jutottunk, hogy önköltségi áron (csaknem a tavalyi összeg feléért) biztosítjuk a táboroztatást június végétől augusztus közepéig, igény szerint augusztus végéig, napi háromszori étkezéssel”

– összegzett a szakember. Koroknai Edit végül kitért arra is, hogy a felnőtt közönség is jól jár, ha Debrecen kártyával tér be a Modembe:

ők ugyanis a kiállítások építésébe még a megnyitók előtt bepillantást nyerhetnek, emellett zárt körű tárlatvezetésen vehetnek részt.

Becsky András elmondta, hogy a sporttáborokra ezúttal is a sportcentrum honlapján lehet jelentkezni, és a korábbi évekhez hasonlóan több tematikájú sporttáborral készülnek. – Labdarúgás, kézilabda, illetve a népszerű Kincskereső táborok is várják a 6 és 14 év közöttieket, intenzív mindennapos úszással, falmászással és egyéb játéklehetőségekkel. Az ügyvezető végül hozzáfűzte, a Debrecen kártya a sporttáboroknál is könnyebbséget jelenthet a szülőknek.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában