túrák is indulnak

2021.05.16. 10:56

Kötelező lesz az eboltás, civil szervezeteket támogatnak Létavértesen

Május 31 – június 2. között három helyszínen végzik az ebek veszettség elleni védőoltását. Minden 3 hónaposnál idősebb kutyát be kell oltatni. Dr. Tóth László állatorvos felhívja a tulajdonosok figyelmét, hogy csak mikrochippel ellátott állatot oltanak be, továbbá az oltáson megjelent embereknek a szájmaszk használata és a védőtávolság betartása kötelező. Az oltás díja 4 ezer 500 forint lesz.

Több távon indulnak a túrázók

A Létavértesi Fitness és Szabadidősport egyesület május 28-án az éjszakai túrát, május 29-én 10, 20, 30 és 40 kilométeres távon rendezi meg a hagyományos Erdőspusztai kék túra elnevezésű tömegsport- és teljesítmény túra programját. Rajt- és célállomás a városi sporttelep.

Civil szervezetek támogatása

A városi önkormányzat a helyi civil szervezetek részére kiírt pályázatra érkezett kérelmek alapján nyolc egyesület és alapítvány számára egymillió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. Egy versenysportoló egyéni kérelem alapján 80 ezer forint támogatásban részesült. A döntésről az érintetteket a támogatási szerződések megküldésével értesítették – Tájékoztatta a Naplót Menyhárt Károly polgármester.

Turóczi Barnabás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában