Újra lehet halat fogni

2021.05.06. 11:24

Ismét szabad éjszaka horgászni

Továbbra is csak szabálykövetően a halfogással, és ez vonatkozik a nappali horgászatra is!

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) kezdeményezésére a kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével kapcsolatban a többnapos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat.

Jogos igény volt

A változásokról Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke és Dérer István, a Mohosz főigazgatója adott tájékoztatást. – Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is, az a döntés született, hogy a süllő és a balin fogási tilalmi idejének lejártát – mint jeles horgásznaptári határnapot – követően május 1-től újra lehetséges a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

– A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a Mohosz az újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi, és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.

A Mohosz ezúton is megköszöni a kormány támogatását, és egyben kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában