Megújuló környezet

2021.03.04. 09:22

Tanösvény épült a hajdúnánási lakótelepen

Már játszhatnak, sportolhatnak a kicsik és nagyok a lakótelepen; további fejlesztéseket tervez a város.

Fotó: Városháza

Megnyitotta kapuit az Ady Endre Lakótelep belső területén a három körbekerített terület: a játszótér, a sportpálya és a fitneszpark. A területet Nagyné Legény Ildikó és Török István alpolgármesterek nyitották ki (borítóképünkön).

Szólláth Tibor polgármester elmondta, hogy a lakótelep környezete, infrastruktúrája az elmúlt negyven évben elhasználódott. Több lakossági fórum is adott lehetőséget arra, hogy az itt élőkkel, a lakossággal folyamatosan átbeszéljék az esetleges problémákat, a további igényeket. – Közösen a hajdúnánásiakkal próbáltunk egy olyan tervet kidolgozni, ami nemcsak felújítási szándékot tükröz, hanem annál sokkal többet, egy többgenerációs közparkot tudtunk megvalósítani. Természetesen nemcsak a lakótelepen élők számára készült, hanem a város egész lakosságának. A zöldfelületek nagysága nem változott, ami rendkívül fontos volt számunkra, hiszen a zöld város, a fenntarthatóság jegyében szívügyünknek tekintjük ezt a fajta szemléletet – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy szeretnék, ha az elkerített játszótér, sportpálya és a fitneszpark hosszú éveken keresztül szolgálhatná a kikapcsolódni vágyókat.

Fotó: Városháza

Az ott élők érdekeit, nyugalmát szem előtt tartva, valamint az állagmegóvás és a fokozott biztonság érdekében nyitvatartási időt vezettek be az elkerített területekre. Nyári időszakban 6 órától 21 óráig látogatható, téli időszakban pedig 7 órától 20 óráig.

Fotó: Városháza

Fókuszban a helyi termékek

A tavaszra megújult Ady Endre Lakótelep belső területén 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, térfigyelő kamerarendszert, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, egységes kerti asztalokat, padokat, napelemes lámpatesteket, szelektív hulladékgyűjtőket alakítottak ki, mindemellett újjáépítették a burkolatokat, és a járdákat is felújították, akadálymentesítették. Több ütemben telepítettek fákat, cserjéket. A Mártírok útja és Ady Endre körút által határolt lakótelep szervizútjának, a parkolóinak és a csapadékvíz-elvezető rendszerének teljes felújítása is megtörténik.

A felújítás során kialakítottak az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvényt” is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva tíz darab interaktív állomással, mobil applikáció segítségével. A lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, amelynek részeként nyolc darab új árusító faházat és hat darab árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában