videóval

2021.02.13. 15:02

Lehet, hogy így még nem is láttad a Zsibit

Egy közel nyolcperces, videós időutazásra invitáljuk olvasóinkat, egyenesen 1994-be.

Zsibi – valószínűleg nincs olyan debreceni ember, aki ennek a szónak a hallatán ne kapná fel a fejét, vagy olyan, akinek ne ugrana be néhány korábbi emlék a cívisváros híres használtcikk piacáról. Ki gyerekként, ki felnőttként járt ott először, de valószínűleg maradandó élmény mindenki számára, hiszen a helynek különleges hangulata van.

A Zsibi szinte mindig hatalmas tömegeket mozgat meg, hiszen ha valamit keresünk, azt biztosan megtaláljuk, legyen szó akár ruháról, alkatrészekről, szerszámokról, háztartási eszközökről vagy elektronikai cikkekről. Az sem kizárt, hogy amit ott nem lehet megvenni, az eleve nem is létezik. A Naplóban és a Hajdú Online-on is időről időre beszámolunk arról, hogy milyen érdekességeket lehet találni a piacon, így azok is megismerhetik kicsit a hely hangulatát, akik még nem jártak arra.

Most azonban egy igazi gyöngyszemre bukkantunk a videómegosztók világában: egy felvételre, ami már több mint 26 éve készült a már említett használtcikk piacon. Az asztalok roskadásig tele voltak már akkor is a legkülönfélébb termékekkel: ruhákkal, szerszámokkal, sporteszközökkel, könyvekkel, kazettákkal, édességekkel, egyszóval mindennel, amire valaha is szüksége lehetett az embernek. A videó pedig kétségtelenül visszarepít bennünket a 90-es évek közepére, elég csak megnézni az árusok színes melegítőit vagy az ott lévők hajviseletét.

Vásárlókból pedig már akkor sem volt hiány, ezt pedig a videó készítője maga is megjegyezte, ahogy az a felvételen hallható is. Haladni alig lehetett az embertömegben, hosszú sorok álltak az egyes asztaloknál, árusoknál és természetesen az italmérésnél is. A piacnak megvolt a maga hangulata, a videó pedig tökéletesen átadja ezt azoknak is, akik abban a korban még nem is éltek, vagy csak simán szeretnek nosztalgiázni egy kicsit.

BR

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-kis-ujevi-zsibizessel-inditottuk-a-hetveget-fotokkal-4875418/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/langos-szexmagazin-ventilator-a-hoseg-ellenere-oriasi-tomeg-volt-a-debreceni-zsibiben-3413339/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában